Michiel Jurrjens weg bij Q-music

Michiel Jurrjens weg bij Q-music

Geschreven door Daniël Schalk

Michiel Jurrjens verlaat radiozender Q-music. De DJ is dit weekend voor het laatst te horen op Q-music. Zondagavond presenteert Jurrjens tussen 19:00 uur en 21:00 uur zijn laatste programma op de commerciële radiozender, waar hij sinds vorig jaar een radioprogramma maakt.

Zijn vertrek is wel opmerkelijk te noemen. Michiel noemde in een interview met Showbizznetwork afgelopen januari zijn werk bij Q-music zijn droombaan. Showbizznetwork vroeg de DJ hoe het is om bij Q-music te werken. “Dat is een droom die werkelijkheid is geworden!”, antwoorde hij.

Michiel moet vertrekken door wijzigingen in de programmering van Q-music. Wat er precies gaat veranderen is nog onduidelijk. De plek van Jurrjens, die in 2013 tweede werd bij het Q-College, wordt vanaf volgend weekend overgenomen door Stephan Bouwman, winnaar van de laatste Q-College.

In het interview met Showbizznetwork vertelde Michiel dat hij Q-music erg dankbaar is. “Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en ben Q-music heel erg dankbaar dat ze jonge radiomakers die kans geven”, aldus de DJ. Het nieuwe duo ‘Michiel & Marieke’ zit er nu ook niet meer in.

Showbizznetwork vroeg Michiel tijdens het interview met wie hij wel een duo zou willen vormen. “Ik heb veel chemie van Marieke Elsinga”, antwoorde hij toen. Hij gaf in het interview aan dat zijn ambities zijn om radio te blijven maken en om zijn studie journalistiek af te ronden.

Lees het volledige interview met Michiel Jurrjens hier (nog een keer)