Peloton naar Parijs in slotetappe Tour de France

Peloton naar Parijs in slotetappe Tour de France

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het peloton van De Tour de France fietst zondag naar Parijs in de slotetappe van De Tour. De NOS doet vanaf 14:00 uur live verslag van de slotetappe, waarin het peloton van de Franse gemeente Sèvres naar de Franse hoofdstad Parijs fietst, een afstand van 109 kilometer voor het peloton.

De Tour de France is dit jaar populairder dan ooit. Waar De Tour in 2014 gemiddeld 670.000 trok en in 2013 gemiddeld 750.000 kijkers, trekken de etappes van het wielerevenement dit jaar regelmatig een miljoenenpubliek. Zaterdag keken er zelfs 1.876.000 mensen naar de een-na-laatste etappe.

Tijdens de slotetappe wordt er duidelijk wie De Tour de France 2015 wint. Chris Froome staat eerste in het algemeen klassement. Gele- en bolletjestruidrager Froome wordt in het klassement gevold door wittetruidrager Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali en Alberto Contador.

Op de zesde en zevende plaats in het algemeen klassement staat de Nederlanders Robert Gesink en Bauke Mollema. Nederlander Steven Kruijswijk staat in het klassement op de 21ste plaats. De Nederlander uit Team Sky, Wout Poels, staat in het klassement op de 44ste plaats.

De slotetappe van De Tour de France is vanaf 14:00 uur te zien bij de NOS op NPO 1.

Om 20:22 uur is de laatste uitzending van Studio Tour te zien op NPO 1.