Enrique Iglesias staat negen keer in de Q-top 500 van de zomer

Enrique Iglesias staat negen keer in de Q-top 500 van de zomer

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is Enrique Iglesias gelukt om met negen zomerhits in de Q-top 500 van de zomer te staan. Op plek 425 staat hij samen met Whitney Houstan. Daar staat de zomerhit Could I Have This Kiss Forever. Daarna duurde het even, maar op plek 337 staat weer een zomerhit van Enrique. Op die plek staat het nummer Rythem Divine.

Op nummer 268 staat de single Can You Hear Me, ook een zomerhit voor de zanger. Do You Know (The Ping Pong Song) staat op nummer 198. Naast een duet met Whitney Houstan, nam Enrique ook een duet op met rapper Pitbull. Het nummer I Like It staat dit jaar op nummer 132.

Een enorme grote (zomer)hit van Enrique staat dit jaar op 93. Daar staat zijn enorme hit Escape. Maar dit is niet zijn populairste nummer volgens de luisteraars van Q-music. Het nummer Bailamos stond hoger dan Escape. Bailamos staat dit jaar op nummer 55. 

Maar daar bleef het niet bij. Enrique is de enigste artiest die met twee singles in de top tien weet te eindigen van de Q-top 500 van de zomer. Op plek 6 staat het nummer Bailando, een nummer wat hij samen met Sean Paul heeft opgenomen.

Bovenaan de Q-top 500 van de zomer staat het nummer El Perdón. Dit is dé zomerhit van 2015 geworden, mede dankzij Q-music zelf. Radio dj Wietze heeft dit nummer laten horen in Repeat of Niet. Dat heeft dit nummer geweten, het is dan ook vaak gerepeat.

Dit jaar hebben de luisteraars van Q-music massaal op dit zomernummer gestemd. Inmiddels zijn Nicky Jam & Enrique hun nummer één notering in de Itunes top 30 kwijt geraakt. Deze week staan de mannen van One Direction bovenaan in Itunes.

Lees ook: ''One Direction nieuwe nummer één in Itunes''