Summer Songs 2018: #3 Enrique Iglesias

Summer Songs 2018: #3 Enrique Iglesias

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is vandaag tropisch warm in Nederland met temperaturen boven 30 graden, maar het is dinsdag én dus de hoogste tijd voor Summer Songs! Een zomer zonder de muziek van Enrique Iglesias is bijna ondenkbaar. De zanger heeft heel veel zomerhits op zijn naam staan. Of hij nu alleen een nummer uitbrengt of met een andere artiest. Enrique maakt bijna van al zijn nummers zomerhits! Daarom staat hij nu centraal in deze derde editie van Summer Songs. 

Misschien is het nummer Escape wel één van zijn beste nummers. Dit nummer heeft een hele herkenbare melodie. De stem van Enrique is heel uniek. In dit nummer komt zijn stem heel goed tot zijn recht. De bijbehorende videoclip was ook heel bijzonder. In de videoclip is namelijk zijn vriendin te zien. Die speelde een belangrijke rol, de vriendin van Enrique.

Enrique Iglesias - Escape:

https://www.youtube.com/watch?v=9mQJaXwGPlg

Een andere bekende zomerhit is toch wel Bailamos. Dat nummer kan iedereen ook moeiteloos meezingen. Die melodie is met recht zomers te noemen. Het is een nummer die niet van de radio was af te slaan. Iedere zomer komt dit nummer wel een keer voorbij. De zomer is niet compleet zonder Bailamos van Enrique. Wat ook meegeholpen heeft is de taal. Een Spaanstalig nummer is vaak een zomerhit. Het klinkt vaak alleen al zomers.

Enrique Iglesias - Bailamos:

https://www.youtube.com/watch?v=Pv0PAchVGCw

Dat werd ook goed duidelijk in het nummer Bailando. Hierbij riep Enrique de hulp in van Descemer Bueno en Gente De Zona. Laat Gente De Zona ook een nummer gemaakt hebben met Kylie Minogue! Dit nummer werd ook een enorme hit voor Enrique. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de oude nummers van Enrique beter vind dat de nieuwste nummers.

Zo is het nummer Rhytm Divine één van mijn persoonlijke favorieten. Dat is echt een nummer die bij Enrique past. Het is een nummer die je meteen herkent en meezingt. De gitaar in het begin, de andere instrumenten, alles lijkt te kloppen aan dit heerlijke zomerse nummer. Aan alles lijkt te zijn gedacht. Dat lijken de nieuwste nummers van Enrique een beetje te missen.

Enrique Iglesias - Rhytm Divine:

https://www.youtube.com/watch?v=UZrzOZaI7UE

Ring My Bells maakte mij meteen vrolijk. Dat kwam door de piano in het begin. Wanneer er een piano te horen is in een zomer nummer word ik vrolijk. De piano is een fantastisch instrument. Helaas komt die niet heel veel voor in Ring My Bells. Het is wel een heerlijk zomers nummer geworden. Een nummer die veel mensen misschien wel vergeten zijn. Maar het is zeker de moeite waard om dit nummer even op te zoeken en te gaan beluisteren.

Maar niet alle nummers van Enrique zijn even onschuldig. Zo maakte hij een duet met rapper Pitbull. Het nummer, I Like It, ging over vreemdgaan. Niet iets waar je heel vrolijk van wordt. Toch is de melodie behoorlijk aanstekelijk. Daarom hoort die zeker thuis in deze Summer Songs. Al is het alleen voor de melodie en niet vanwege de tekst. Want daar sta ik persoonlijk niet achter...

Over duetten gesproken! Enrique maakte veel duetten met verschillende zangeressen. Zo maakte hij met Ciara het nummer Takin' Back My Love. Het nummer Not In Love maakte hij met Kelis. Met Whitney Houstan zong hij het mooie Could I Have This Kiss Forever. Dat werd ook een enorme zomerhit. De stemmen van Whitney en Enrique leken perfect bij elkaar te passen.

Het mooiste duet is toch met Nicole Scherzinger. Samen zongen zij het nummer Heartbeat.  Nu moet ik zeggen dat ik al fan was van Nicole voor dit duet. Zij is misschien beter bekend als de leadzangeres van The Pussycat Dolls. Maar alleen kan Nicole ook prima zingen. Het dansbare Heartbeat is een echte zomerhit. De melodie en de tekst lijken prima bij elkaar te passen. Helaas werd dit niet een enorme hit, maar ik vind het wel een heel goed nummer.

Enrique Iglesias & Nicole Scherzinger - Heartbeat:

https://www.youtube.com/watch?v=NVk4vENObiI

Met Ludacris maakte Enrique het nummer Tonight (I'm Lovin'  You). De titel heeft Enrique aan moeten passen. De oorspronkelijke titel was namelijk Tonight (I'm Fucking You). Na veel kritiek besloot Enrique om het nummer voor een deel aan te passen.Ondanks de kritiek werd dit wel een zomerhit! De melodie was behoorlijk aanstekelijk. Wie weet heeft de kritiek hier ook wel bij geholpen.

Sport en muziek gaan soms hand in hand. Ook bij een nummer van Enrique. Zo bracht hij Do You Know? (The Ping Pong Song) uit. In dit nummer komt een ping pong deuntje voor. De een kan dat vervelend vinden en een ander geniet daar weer van. Ik hoor zelf bij die laatste groep. Ik vond dit een heel leuk en apart nummer. Want zo'n nummer was er toen nog niet. Wederom had Enrique een zomerhit te pakken!

Met deze ping pong song zit de derde editie van Summer Songs er alweer op. Volgende week verschijnt de vierde editie. Dan staat er wederom een zanger centraal. Naast Enrique maakt Ricky Martin ook heel veel zomerhits. Maar welke heeft hij ook allemaal uitgebracht? Dat lees je volgende week in een nieuwe Summer Songs!

Tot volgende week!