Shakira komt weer naar Nederland

Shakira komt weer naar Nederland

Geschreven door Sebastiaan Boers

De Colombiaanse superster, Shakira, komt weer naar Nederland. Op 14 november 2017 staat de zangeres namelijk in het Ziggodome in Amsterdam. Vanaf 8 november 2017 start de wereld tournee van Shakira in het Duitse Keulen. Haar El Dorado World Tour zal onder andere Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, België, Italië, Spanje en Portugal aan.

In deze wereld tournee komen de grootste hits voorbij. Aanstaande vrijdagochtend om 10.00 uur start de kaartverkoop. Via tickmaster.nl kunnen de fans kaartjes bemachtigen voor dit concert. De aankondiging van de wereld tournee heeft alles te maken met het nieuwste album van Shakira. Het nieuwste album heeft als titel 'El Dorado' gekregen.

Op dit album staat onder andere de hit Chantajé. De videoclip werd in een paar dagen tijd al door meerdere miljoenen mensen bekeken via YouTube. De videoclip is hard op weg om de best bekeken videoclip van Shakira te gaan worden. Op het elfde studioalbum staan ook de singles, La Bicileta, Me Enamoré en Déjà Vu. Op dit moment staat het elfde album al bovenaan in de Billboard's Top Latin Albums, net als vijf eerdere albums van Shakira.

Shakira werd in 2001 in Nederland in één klap bekend dankzij haar hit Whenever, Wherever. Dit nummer stond wekenlang bovenaan in de hitlijsten. Daarna kwamen er nog veel meer hits. Zo zong Shakira een nummer voor het WK voetbal. Dit werd de single Waka Waka (This Time For Africa). Samen met rapper Wycleff Jean, bracht Shakira het swingende nummer Hips Don't Lie uit.

Naast muziek maken, zat Shakira ook al eens op een draaiende stoel. Zo was Shakira een tijdje een coach in de Amerikaanse versie van The Voice. Ook sprak Shakira een stem in voor een Disneyfilm. In Zootopia sprak Shakira de stem in van Gazelle, een superster. De titelsong, Try Everything, werd dan ook door Shakira gezongen.

De El Dorado World Tour brengt Shakira naar Europa en de VS. Latijns-Amerikaanse concerten worden later aangekondigd. Kaarten gaan vrijdag 30 juni om 10.00 uur plaatselijke tijd in de verkoop.  Er is een speciale Viber en Live Nation presale voor de reguliere kaartverkoop van start gaat. Ga voor meer informatie naar www.shakira.com.