Marjolijn Touw verlaat als eerste finaleweek van De Slimste Mens

Marjolijn Touw verlaat als eerste finaleweek van De Slimste Mens

Geschreven door Sebastiaan Boers

De kennisquiz met een knipoog, De Slimste Mens, is maandagavond van start gegaan met de finaleweek. Vrijdagavond wist Teun Luijks de finale te winnen. Door deze overwinning heeft hij zich geplaatst voor de aflevering van maandagavond.

In de aflevering van maandagavond moest Teun het opnemen tegen Marjolijn Touw en Marc van der Linden. In de eerste ronde kwam Marjolijn niet echt op gang. Lang stond de actrice en musicalster achter met haar seconden. Het leek er al snel op alsof de strijd zou gaan tussen Teun en Marc.

Deze strijd werd dan ook gewonnen door Marc. Hij werd De Slimste Mens van de maandagavond. Door zijn overwinning wist hij zich direct te plaatsen voor de aflevering van dinsdagavond. Nu Marc zich geplaatst had, ging het in De Slimste Mens door met de finale. 

In de finale stonden Teun en Marjolijn tegenover elkaar. Het leek er in eerste instantie rooskleurig uit te zien voor Teun. Hij had veel meer seconden behaald dan Marjolijn. Ook Marjolijn zelf had dit al snel door. Na de eerste vraag werd dit feit nog meer duidelijk.

Bij de tweede vraag besloot Marjolijn de eer aan zichzelf te houden. Ze besloot om langzaam haar seconden zelf maar op nul te brengen. Doordat Marjolijn de quiz zo speelde, heeft Teun zich ook geplaatst voor de aflevering van dinsdagavond.

Marc en Teun nemen het dinsdagavond niet alleen tegen elkaar op, maar ook tegen Diederik Smit. Diederik heeft De Slimste Mens een aantal keer gewonnen en wist zo te plaatsen voor de finaleweek. Dinsdagavond zullen deze drie mannen de strijd met elkaar aangaan.

Wie er van deze drie mannen doorgaan naar de aflevering van woensdagavond, zal uit de aflevering van dinsdagavond moeten blijken. De twee mannen die door gaan naar de woensdagavond, zullen het dan op gaan nemen tegen Daan Nieber.

De Slimste Mens is iedere werkdag rond 20.30 uur te zien bij de NCRV op NPO 2.

Bekijk De Slimste Mens terug via TV Blik.