Marc van der Linden verlaat De Slimste Mens

Marc van der Linden verlaat De Slimste Mens

Geschreven door Sebastiaan Boers

Maandagavond zagen 1.452.000 mensen hoe Marc van der Linden maandag De Slimste Mens won. Hij nam het in de eerste dag van de finaleweek op tegen Marjolijn Touw en Teun Luijks. Doordat Marc zich direct geplaatst had, moesten Marjolijn en Teun het tegen elkaar opnemen in de finale.

Dankzij deze kijkcijfers wist De Slimste Mens op de vierde plek te eindigen in de kijkcijfer top 25 van de maandagavond. De NCRV ziet dankzij de 1.452.000 kijkers voor De Slimste Mens een marktaandeel binnen komen van 22,8 %. Alleen Groeten Van Max wist rond 20.30 uur meer kijkers te bereiken.

Deze finale werd gewonnen door Teun, waardoor hij zich ook wist te plaatsen voor de aflevering van dinsdagavond. Samen met Marc moest Teun het dinsdagavond opnemen tegen Diederik Smit. Diederik heeft zichzelf al meerdere malen bewezen als een slimme speler. 

In de eerste ronde 3-6-9 wist Marc de meeste seconden te winnen. In totaal won hij 30 seconden te winnen. Diederik wist 10 seconden te verdienen en Teun deed het ook goed door 10 seconden te verdienen. Na de eerste ronde lag Marc aan kop.

Vooral in de galerij ronde wist Teun veel seconden binnen te halen. Hij wist hiermee meer seconden te verdienen dan concurrent Marc. Met een flinke voorsprong op zijn concurrenten leek het als een gewonnen race te worden. Marc leverde in de laatste ronde flink wat seconden in.

Teun wist de aflevering van de dinsdagavond op zijn naam te zetten. Toch werd het op het laatste moment erg spannend. Vooral Diederik kwam gevaarlijk dichterbij, maar wist net niet te winnen. Door de overwinning plaatst Teun zich direct naar de aflevering van woensdagavond.

Nu Teun zich direct geplaatst heeft voor de aflevering van woensdag, moesten Marc en Diederik de finale spelen. In de finale had Diederik flink wat meer seconden. Maar Marc liet zich niet kennen en wilde koste wat kost de finale winnen.

Toch was het Diederik die de finale op een slimme manier wist te spelen. Hij wist onder de seconden van Marc te komen, wat hem een voordeel op leverde. Toch was Marc nog niet helemaal verslagen, hij kwam toch nog sterk terug. Maar uiteindelijk wist Diederik de finale te winnen van Marc.

Naast Teun zal ook Diederik in de aflevering van woensdagavond te zien zijn. De twee mannen nemen het dan op tegen EditieNL presentator Daan Nieber. De dag van dé grote finale komt steeds dichterbij. Welke twee mannen er doorgaan naar de aflevering van donderdagavond, zal woensdagavond duidelijk worden.

De Slimste Mens is deze week nog te zien om 20.30 uur bij de NCRV op NPO 2.

Bekijk De Slimste Mens terug via TV Blik.