Tweede serie Boer zoekt Vrouw Internationaal op komst

Tweede serie Boer zoekt Vrouw Internationaal op komst

Geschreven door Pieter Jongsma

KRO-NCRV zendt volgend jaar een nieuw seizoen Boer zoekt Vrouw Internationaal uit. Na het succes van de eerste serie in 2013/2014, komt er in 2016 een nieuwe reeks waarin Nederlandse boeren in het buitenland op zoek gaan naar een Nederlandse partner.

Presentatrice Yvon Jaspers: "Ons eerste seizoen Boer zoekt Vrouw Internationaal was op veel fronten succesvol. Boer Johan in Denemarken geloofde niet dat er ooit iemand „Ik hou van jou" tegen hem zou zeggen. Zijn hele leven lang droomde hij daarover en nu is het de waarheid. Ingrid woont inmiddels bij hem op de boerderij en werkt volop mee. Ze hebben in elkaar de ware liefde gevonden. Dat is het mooiste wat Boer zoekt Vrouw kan brengen.

Misschien is het voor Nederlandse boeren in het buitenland nòg wel moeilijker om die ene ware te vinden. Ze worden opgeslokt door hun bedrijf dat ze vaak vanaf de grond opbouwen. De taal en de andere cultuur maken het er niet makkelijker op. De overweldigende reacties van de briefschrijfsters maakt duidelijk dat Nederlandse vrouwen staan te popelen om het grote avontuur in het buitenland aan te gaan.

Inmiddels komen de aanmeldingen binnen van Nederlandse boeren van over de hele wereld. Ik verheug me erop de nieuwe boeren te leren kennen!"

Boer zoekt Vrouw Internationaal wijkt af van de reguliere uitzendingen. De boeren die zich in de kick-off voorstellen aan het publiek worden gedurende de hele reeks gevolgd, er valt niemand af. Ze ontmoeten de briefschrijfsters tijdens een speeddate in Nederland, gaan op dagdate en vervolgens gaan de vrouwen van hun keuze mee naar de boerderij in het buitenland. Hier maken de vrouwen kennis met het boerenleven, de omgeving en de cultuur waarin de boer leeft en werkt.

Boer zoekt Vrouw Internationaal, geproduceerd door Blue Circle, is een rijk reality programma over echte mensen met echte verlangens onder bijzondere omstandigheden. In 2016 worden de nieuwe boeren voorgesteld aan de kijker.

Nederlandse boeren in het buitenland kunnen zich aanmelden voor dit nieuwe seizoen via de website: http://boerzoektvrouw.kro.nl/info/aanmelden