Boer zoekt Vrouw Internationaal: boeren krijgen ruim 1000 brieven

Boer zoekt Vrouw Internationaal: boeren krijgen ruim 1000 brieven

Geschreven door Pieter Jongsma

Voor de vijf boeren die meedoen aan Boer Zoekt Vrouw Internationaal zijn ruim duizend brieven binnengekomen. Presentatrice Yvon Jaspers probeert in de KRO-serie, die volgende week zondag weer op tv komt, voor het eerst geëmigreerde Nederlandse boeren aan een Nederlandse partner te helpen.

De ruim duizend brieven hebben de verwachtingen van Jaspers overtroffen. "Dit was op veel fronten totaal nieuw. Heel spannend natuurlijk", zegt ze in een verklaring. "Want zouden er in Nederland dames en heren zijn die het aandurven om met een boer aan de andere kant van de wereld een nieuw leven te beginnen?" De deelnemers zijn afkomstig uit Denemarken, Frankrijk, Bonaire, Canada en Tanzania.

Vorig jaar kreeg boer Henk 1109 brieven, het jaar daarvoor klommen 1029 vrouwen in de pen voor boer Frank. "In een reguliere serie maken we wel eens mee dat er een boer boven de duizend brieven krijgt. Dat is natuurlijk een grote eer, maar tegelijk is het geen garantie om die ene ware liefde te vinden", weet Jaspers. "Veel boeren roepen: ik heb er maar één nodig. En zo is het natuurlijk."

Een tweede reeks van Boer Zoekt Vrouw Internationaal acht Jaspers onwaarschijnlijk. "Ik heb al vaker gezegd dat we helaas in deze tijden van bezuinigingen niet heel ver in de toekomst kunnen kijken. Maar als het aan mij ligt, pruttelen we volgend seizoen gewoon de A1 weer af. Er zijn nog zo veel boeren die zin hebben om heel erg verliefd te worden en hun leven te delen met iemand."

Door: Novum