Mattie & Wietze in nieuw seizoen De Zomer Voorbij

Mattie & Wietze in nieuw seizoen De Zomer Voorbij

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

"Deze Zomer Voorbij zal anders zijn dan normaal... maar we gaan er alles aan doen er een top seizoen van te maken!", zegt Lange Frans aan het begin van de eerste aflevering van De Zomer Voorbij. Hij doelt op het overlijden van de bekende Volendamse manager. "Ik wil graag beginnen met een toost voor onze Volendamse vrienden en vooral hun vriend en manager Jaap Buijs".

Het wordt voor het eerst in de De Zomer Voorbij dat Jan Smit en 3J's ontbreken bij de muzikale reis, die dit jaar plaatsvindt in Spanje. Elke dag is een van de gasten de reisleider. Naast een diversiteit aan activiteiten wordt er uiteraard ook weer volop muziek gemaakt. "En nu gaan we er keihard een mooie Zomer Voorbij van maken". Vanaf woensdag 2 september is De Zomer Voorbij wekelijks om 20.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3.

In de eerste aflevering komen Edsilia Rombley, Thomas Berge, Ruth Jacott, Mattie en Wietze aan in een kasteel in Valencia. Lange Frans en Zwarte Sjaak zijn al eerder gearriveerd en heten de nieuwe gasten van harte welkom met een rap (VIDEO). De volgende dag krijgen Edsilia en Mattie de schone taak toebedeeld om reisleider te worden. De groep van Mattie gaat raften en Edsilia neemt Lange Frans en Ruth Jacott mee om een echte Valenciaanse paëlla te maken. Tot grote schrik van Edsilia zijn de ingrediënten kip, konijn en slakken. Op de markt liggen alleen hele konijnen die nog in stukjes gehakt moeten worden en de slakken blijken nog te leven...
Tijdens de eerste aflevering zitten een aantal gasten klaar om live mee te twitteren. Zo beantwoorden Lange Frans en Thomas Berge zoveel mogelijk vragen via #vraaghetdezomervoorbij.

Bekende artiesten komen en gaan, ondernemen met elkaar verschillende activiteiten en geven swingende optredens. Het gezelschap van De Zomer Voorbij bestaat dit jaar uit: Angela Groothuizen, Ruth Jacott, Lange Frans, Frans Duits, Edsilia Rombley, DJ's Mattie en Wietze, Django Wagner, JayH, Barbara Straathof, Andre Hazes Jr, Zwarte Sjaak, Thomas Berge, Michael Bryan Caupain, Yes'R, Ruud Feltkamp, Gents, The Kik, Brownie Dutch, Saar Koningsberger, Anna Alicia Sklias en Lil'Kleine.

Vanaf woensdag 2 september is De Zomer Voorbij wekelijks om 20.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3.
Bekijk De Zomer Voorbij op TVblik.nl/de-zomer-voorbij