Talpa Radio: ‘Wietze ook zonder Mattie welkom’

Talpa Radio: ‘Wietze ook zonder Mattie welkom’

Geschreven door Daniël Schalk

Wietze de Jager is ook zonder Mattie Valk welkom bij Talpa Radio, dat heeft een woordvoerder van Talpa Radio laten weten. “Blijkbaar heeft Mattie ervoor gekozen om solo verder te gaan. We zullen de gesprekken met Wietze de Jager zeker voortzetten”, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Talpa Radio wil Wietze graag binnenhalen. “Mocht hij besluiten te vertrekken bij Qmusic, dan hij is meer dan welkom!”, vervolgt de woordvoerder. Voor 600.000 euro per jaar en een elektrische auto gaat Mattie solo verder op Qmusic, zo werd donderdag bekend. Wietze staat er nu alleen voor.

Volgens Iwan Reuvekamp, de programmadirecteur van Qmusic, staat de deur voor Wietze nog open. “De afgelopen maanden hebben we veel gesproken met zowel Mattie als Wietze. Heel graag zouden we met beide dj's verder willen gaan, ik ben dan ook verbaasd over de recente berichtgeving”, zei hij donderdag.

Mattie Valk reageerde vrijdagochtend op Qmusic op de breuk met Wietze. “Ik baal van het hele traject en de verkeerde beslissingen, maar ik sta wel 100% achter deze beslissing”, zei hij op Qmusic. Wietze heeft via een brief gereageerd. “De zielige Mattie die werd bedrogen, blijkt zelf de grootste bedrieger”, zei hij.

Mattie en Wietze waren in gesprek met concurrent Talpa Radio over een overstap naar Sky Radio. De radiozender zou haar format met non-stop muziek speciaal voor het populaire radioduo omgooien. Of Sky Radio ook voor een solo-show van Wietze haar format volledig wil omgooien, is niet bekend.

Foto: Qmusic