Terug naar 2017: Breuk Mattie en Wietze & aanslag na concert Ariana Grande

Terug naar 2017: Breuk Mattie en Wietze & aanslag na concert Ariana Grande

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is 2020, dus er is weer een decennium voorbij. Het is de hoogste tijd om de jaren 10 voorgoed achter ons te laten, maar niet voordat wij nog één keer hebben teruggeblikt. Elke dinsdag staan de showbizz-gebeurtenissen uit een ander jaartal in de spotlights, vandaag is dat 2017.

Donald Trump begint als president

Donald Trump mag nu echt aan de slag als president van de Verenigde Staten. Eind 2016 is hij verkozen tot de nieuwe president van Amerika en op 20 januari 2017 wordt hij beëdigd. Na een spraakmakende verkiezingscampagne domineert hij na zijn inauguratie wederom het nieuws, omdat hij foto’s van zijn inauguratie liet bewerken om het drukker te laten lijken. In de jaren daarna was hij regelmatig wereldnieuws, onder meer door het sluiten van een ‘vriendschap’ met de dictator van Noord-Korea. Komend najaar probeert Trump nog vier jaar lang de president te worden.

Breuk radioduo Mattie en Wietze

De grootste shock in medialand komt in 2017 van Mattie Valk en Wietze de Jager. In een paar jaar tijd zijn Mattie en Wietze uitgegroeid tot een succesvol radioduo, maar in april 2017 zijn er hardnekkige geruchten dat Mattie en Wietze in gesprek zijn met de radiozender Sky Radio van John de Mol over een mogelijke overstap. Mattie ziet er op het laatste moment toch vanaf en besluit achter de rug van Wietze om trouw te blijven aan Qmusic en daar een nieuw contract te tekenen. Wat volgt is een breuk tussen het succesvolle radioduo van Qmusic. Wietze tekent alsnog bij Sky Radio-eigenaar Talpa, waar hij momenteel te horen is op Radio 538 en te zien bij SBS6.

Aanslag na concert Ariana Grande 

Ariana Grande is niet meer weg te denken uit de hitlijsten. De popzangeres wordt in 2010 bekend als Cat in de jeugdserie Victorious, maar is inmiddels wereldberoemd. In 2017 geeft zij een concert in Manchester, maar als zij net het podium heeft verlaten en het publiek de arena wil verlaten, gebeurt er iets vreselijks. Er wordt een aanslag gepleegd, waarbij 22 doden en 264 gewonden vallen. De hele wereld is in shock, inclusief de zangeres zelf. Ariana wil graag iets doen voor de nabestaanden van de slachtoffers en roept de hulp in van verschillende artiesten, zoals Little Mix, Justin Bieber en Miley Cyrus. Samen geven zij een groot benefietconcert, die in veel landen wordt uitgezonden.