Jack van Gelder loopt weg bij afscheidsuitzending

Jack van Gelder loopt weg bij afscheidsuitzending

Geschreven door Daniël Schalk

Jack van Gelder is vanmiddag weggelopen bij een radio-uitzending die was gewijd aan zijn vertrek bij de NOS. In de uitzending waren sportjournalisten Johan Derksen, Kees Jansma en Ben de Graaf te gast. Van Gelder kreeg van zijn drie collega’s veel kritiek en besloot weg te gaan.

De eerste helft van het programma, met de naam Jack van Gelder: daar gaat ie, spraken de drie studiogasten over Van Gelder, die de NOS verlaat voor een nieuwe carrière bij Sport 1. Ze hadden kritiek op zijn ‘hysterische geschreeuw’, zijn ‘geblèr’ en zijn ‘uitbundige chauvinisme’.

“Dat die man zo gek doet, een beetje psychiatrisch, dat stoort mij niet, ik zet gewoon het geluid uit”, zei De Graaf. De drie mannen namen ook Van Gelders musicalcarrière en zijn presentatie van het TROS-programma Te land, ter zee en in de lucht, ‘en dat soort flauwekul’, op de hak.

In de tweede helft van de uitzending zou Van Gelder zelf ook aanschuiven. Even na 13:30 uur zei Giel Beelen, die de speciale afscheidsuitzending presenteerde, dat Van Gelder toch niet kwam. “Ja, daar gaat ie? Volgens mij is hij al weg. Jack van Gelder is weggelopen”, zei de 3FM-presentator.

Hij vervolgde: “Ik begrijp het wel een beetje, hij zit een half uur op de gang te wachten en hoort drie bromberen, denk ik.” Beelen probeerde de sportpresentator nog te bellen, maar die nam zijn telefoon niet op. Op weg naar buiten zei Van Gelder: “Ik ben Malle Pietje niet.”