Radio 1-zendermanager biedt Jack van Gelder excuses aan

Radio 1-zendermanager biedt Jack van Gelder excuses aan

Geschreven door Daniël Schalk

Laurens Borst, de zendermanager van NPO Radio 1, heeft zijn excuses aangeboden aan sportpresentator Jack van Gelder. Op NPO Radio 1 was vrijdagmiddag een speciale afscheidsuitzending voor Jack van Gelder, maar Jack kreeg veel kritiek van drie collega’s.

“Jammer dat bepaalde critici de grote waarde van deze presentator voor de luisteraar, NPO Radio 1 en de sport niet voelden. Jammer dat dit zo’n invloed kreeg op het bedoelde eerbetoon op NPO Radio 1. Wat mij betreft had dit niet zo mogen gebeuren. Excuus Jack”, zegt Borst.

In de uitzending waren sportjournalisten Johan Derksen, Kees Jansma en Ben de Graaf te gast. Ze hadden kritiek op zijn ‘hysterische geschreeuw’, zijn ‘geblèr’ en zijn ‘uitbundige chauvinisme’. Vervolgens besloot Van Gelder, die naar Sport 1 vertrekt, de uitzending te verlaten.

De drie mannen namen ook Van Gelders musicalcarrière en zijn presentatie van het TROS-programma Te land, ter zee en in de lucht, ‘en dat soort flauwekul’, op de hak. Giel Beelen, die de speciale afscheidsuitzending presenteerde, probeerde Jack later nog te bellen, maar die nam niet op.

Lees ook: 'Jack van Gelder loopt weg bij afscheidsuitzending'