Jack van Gelder van NOS naar Sport1

Jack van Gelder van NOS naar Sport1

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Jack van Gelder wordt met ingang van 15 september de nieuwe presentator van de studio-uitzendingen op Sport1. Van Gelder zal in ieder geval de presentatie rondom de UEFA Champions League en de EK kwalificatiewedstrijden voor zijn rekening nemen.

Daarnaast treedt hij in het weekend veelvuldig op als gastheer van het programma Sport1 Studio. Will Moerer, Vice-President Sport1: ‘Ik denk dat ik aan niemand hoef uit te leggen dat we bij Sport1 bijzonder blij zijn met de komst van Jack van Gelder als presentator. De Olympische Spelen, een WK- of EK-toernooi, Jack heeft het allemaal gepresenteerd.'

'Hij neemt een schat aan ervaring mee. Bovendien weet hij in ieder programma een sfeer te creëren waar we bij Sport1 naar op zoek zijn. We willen naast de echte sportliefhebbers ook graag een breder publiek bedienen en ik denk dat Jack als geen ander in staat is om daarin de juiste balans te vinden.'

'Met het behouden van de UEFA Champions League, de rechten van de Spaanse La Liga, langjarige verbintenissen met de Formule 1, NBA, grote golf- en tennistoernooien en nu ook nog het aantrekken van Van Gelder als presentator kunnen we stellen dat Sport1 klaar is voor het nieuwe sportseizoen', aldus Moerer.

Ook Van Gelder kijkt uit naar zijn nieuwe klus. 'Ik heb heel lang nagedacht over deze overgang. Ik zie in Sport1 een enorme uitdaging en verheug mij op iets nieuws. Ik heb met enorm veel plezier sinds 1975 bij NOS Langs de Lijn en sinds 1995 bij Studio Sport mogen werken.'

'Wij gaan als zeer goede vrienden uit elkaar. Mooi dat dat zo kan. Een nieuwe omgeving, nieuwe collega's en nieuwe mogelijkheden. Spannend, maar heel leuk', aldus Van Gelder.

Onderstaand de reactie van Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport, op de transfer van Van Gelder.

"Het is buitengewoon jammer dat Jack vertrekt. Hij is één van onze gezichtsbepalende presentatoren en we wilden hem dus ook niet kwijt. Juist daarom hebben we onlangs nieuwe afspraken gemaakt tot ruim na Jacks 65e verjaardag. Hij kiest nu echter alsnog voor een nieuwe uitdaging. In voetbaltermen zou je kunnen zeggen dat wij in de spreekwoordelijke nadagen van zijn loopbaan nog een prachtige nieuwe meerjarige overeenkomst hadden gesloten, maar dat er ineens een bod uit Qatar kwam waar Jack geen 'nee' tegen kon zeggen. Zoiets kan. Jack heeft bijzondere dingen voor de NOS gedaan; memorabele televisie en vooral ook radio gemaakt. En dat gaan we missen. Maar dat geldt ook voor Jack, zoveel is zeker. Wij zijn Jack van Gelder dankbaar voor al die mooie jaren en tegelijkertijd gunnen we hem een koninklijk vertrek en wensen we hem alle succes toe bij zijn nieuwe club.”

Jack van Gelder (1950) is voor het laatst te zien en te horen bij de NOS tijdens de EK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal met respectievelijk IJsland (3 september) en Turkije (6 september). Zijn laatste Studio Voetbal presenteert hij op zondag 31 augustus.

Nooter vervolgt: “Het moment is even lastig, want het nieuwe voetbalseizoen staat alweer voor de deur. We hebben daarom afgesproken dat hij tot medio september bij ons blijft. Dan kan Jack in stijl afscheid nemen en hebben wij tijd om na te denken over zijn opvolging, zowel voor wat betreft de ‘vacature Oranje’ als voor de presentatie van Studio Voetbal."

Bekijk NOS Studio Sport op TVblik.nl/nos-studio-sport