NPO 1 en NPO Radio 2 in het teken van vluchtelingen

NPO 1 en NPO Radio 2 in het teken van vluchtelingen

Geschreven door Daniël Schalk

NPO 1 en NPO Radio 2 staan aankomende woensdag, 9 september, in het teken van vluchtelingen. In een speciale televisie-uitzending op NPO 1 vraagt talkshowhost Jeroen Pauw, die dagelijks te talkshow Pauw presenteert, aandacht voor de vluchtelingenstroom in Europa.

“Duizenden vluchtelingen zoeken hun heil in Europa. In de samenleving leven veel vragen over de toestroom van migranten. Op 9 september in het radio- en televisieprogramma De grens bereikt laat de NPO de verschillende meningen en gevoelens uit de samenleving horen”, zegt de NPO.

Aan de hand van discussies en reportages schaft het programma De grens bereikt inzicht in de achtergrond, oorzaken en mogelijke oplossingen van de vluchtelingenstroom. Van 20:30 tot circa 22:00 uur presenteert Jeroen Pauw De grens bereikt vanuit de Westergasfabriek in Amsterdam.

“In het programma willen we de verschillende gevoelens die in de samenleving heersen een stem geven. Bekende en onbekende Nederlanders kunnen vragen stellen en hun mening geven. We gaan ook op zoek naar oplossingen voor dit ingewikkelde vraagstuk en hoe mensen zelf hieraan kunnen bijdragen”, aldus Pauw.

Op NPO Radio 2 presenteren Stefan Stasse en Henk van Steeg van 20:00 tot 01:00 uur het radioprogramma De grens bereikt over de vluchtelingencrisis. In het programma komen persoonlijke verhalen van vluchtelingen aan bod en gaan luisteraars op zoek naar manieren om een helpende hand te bieden.

TV: De grens bereikt is woensdag 9 september om 20:30 uur te zien op NPO 1.

Radio: De grens bereikt is woensdag 9 september vanaf 20:00 uur te horen op NPO Radio 2.