Johan Derksen ontvangt weer grote namen in ‘Derksen & …’

Johan Derksen ontvangt weer grote namen in ‘Derksen & …’

Geschreven door Pieter Jongsma

‘Derksen & …’ keert vanaf maandag 14 september weer terug bij RTL 7. In deze nieuwe reeks verlaat Johan Derksen zijn vertrouwde studio om zijn gasten op te zoeken in hun eigen omgeving.

Hij wordt daarbij nog altijd niet gehinderd door enige bescheidenheid. De sfeer is ontspannen, maar de vragen zijn regelmatig vlijmscherp en confronterend.

De uitgesproken voetbalanalist gaat dit seizoen op pad met onder anderen Kees Jansma, Wim Kieft, Huub Stevens en inspanningsfysioloog Raymond Verheijen. Een uur lang bespreken zij sportieve, zakelijke en persoonlijke hoogte- en dieptepunten.

In de eerste aflevering spreekt Johan Derksen af met Kees Jansma. Het duo kent elkaar door en door en dat heeft tot gevolg dat Jansma zich vrij genoeg voelt om Johan aan te spreken op de meedogenloze, en in zijn ogen, nodeloze beschimpingen van Louis van Gaal. Terwijl Jansma nog altijd lyrisch is over de bondscoach die hij als persvoorlichter diende…

In aflevering twee treft Derksen Wim Kieft. Het verhaal over zijn verslaving is inmiddels bekend, maar aan Derksen vertelt Kieft een aantal dingen die niemand nog weet. Naast dit serieuze gesprek komen er ook hilarische voetbalanekdotes aan de orde.

Huub Stevens laat twee gezichten zien in de derde aflevering van ‘Derksen & ...’. Aan bod komt de warme, maar ook de harde kant van de Limburger. Hij vertelt onder andere over zijn jeugd en zijn liefde voor PSV, waar hij van speler uitgroeide tot steunpilaar, maar als trainer niet kon slagen.

Derksen zoekt in de vierde aflevering inspanningsfysioloog en trainingsspecialist Raymond Verheijen op, bekend van zijn provocerende uitspraken in de media en op Twitter. Met Derksen bespreekt hij wat er allemaal misgaat in het hedendaagse topvoetbal.

In totaal bestaat de serie ‘Derksen & …’ uit zeven afleveringen. De gasten uit de overige uitzendingen worden later bekendgemaakt.

‘Derksen & …’ is te zien vanaf 14 september tussen 22.00 uur en 23.00 uur bij RTL 7