Liefde voor echte muziek in ‘Derksen On The Road’

Liefde voor echte muziek in ‘Derksen On The Road’

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Op maandag 14 april start bij RTL 7 ‘Derksen On The Road’, een kleurrijke roadtrip waarin Johan Derksen op zoek gaat naar zijn favoriete Nederlandse muzikanten. ‘Voetbal International’-tafelheer Derksen heeft maar één echte grote liefde: de muziek. Niet de “rotzooi” die je dagelijks op de radio hoort, maar blues, country, soul, rock, cajun en americana.

Uit het verleden maar zeker ook het heden. Derksen is een verwoed verzamelaar, in de vele kasten in zijn huis in Oudewater staan meer cd’s dan in een gemiddelde platenzaak. Ook draait hij iedere zaterdagochtend drie uur lang ‘Muziek voor Volwassenen’ op Radio Rijnmond. 

In deze acht afleveringen tellende serie schenkt Derksen aandacht aan grote talenten die de grondleggers waren van de huidige Nederlandse popmuziek maar anno 2014 niet meer in de spotlights staan. Dit omdat ze in hun carrière een verkeerde afslag hebben genomen. Of omdat Nederland niets (meer) met hun genre heeft. Of omdat het domweg een keer ophield. Johan Derksen bezoekt zijn muzikale helden en trekt van nieuwbouwwijk tot flatgebouw, van Groningen tot Limburg om ze op te zoeken. Hij bespreekt het verleden en volgt ze in hun huidige bezigheden. Hij stuit daarbij op afwisselend, mooie, ontroerende, grappige, bijzondere verhalen.

Derksen spreekt niet alleen de muzikanten en zangers, maar ook met ‘grote namen’ die met hen hebben samengewerkt. Lovende woorden over Derksens helden komen van onder anderen Piet Veerman, Jan Akkerman, Huub van der Lubbe, Joost den Draayer, Boudewijn de Groot, Rinus Gerritsen en Freek de Jonge: hun carrière heeft wél het grote succes gekend.

‘Derksen On The Road’ is een afwisselende reis dwars door het muzikale Nederland dat volgens Derksen niet meer onderbelicht mag blijven. Muziekliefde, bijzondere ontmoetingen en mooie verhalen, ‘Derksen On The Road’ is het programma dat Johan Derksen al jaren wilde maken.

In de eerste aflevering staat het buitenbeentje van Volendam centraal: Specs Hildebrand (64) maakt geen palingpop of Hollandse hits maar countryrock en americana. Hij heeft een fantastische stem en meestergitarist Jan Akkerman speelt mee op zijn albums maar het komt niet tot een doorbraak.

‘Derksen on the Road’ wordt geproduceerd door Sarphatimedia.