Viacom maakt content beschikbaar op mobiele apparaten

Viacom maakt content beschikbaar op mobiele apparaten

Geschreven door Pieter Jongsma

Viacom heeft vandaag de lancering van Viacom Play Plex aangekondigd. Viacom Play Plex is een verzameling mobiele tv-apps ontwikkeld voor o.a. distributiepartners waarmee smartphone en tablet-gebruikers over de hele wereld toegang krijgen tot de beste content van internationale tv-merken.

De consument kijkt hiermee waar en wanneer hij wil naar o.a. Comedy Central, MTV, Nickelodeon en Spike.

Er komt een Play app voor elk van Viacom's grote internationale tv-merken waarmee video-on-demand (VOD) content wordt aangeboden op basis van het huidige programma portfolio. Daarnaast zullen ook live events en games onderdeel worden van het aanbod. Viacom zal gesprekken initiëren met haar distributie partners om de Viacom Play apps lokaal te lanceren. Vanaf het vierde kwartaal in 2015 zullen de Viacom Play apps beschikbaar komen in alle 180 landen waar Viacom tv-zenders bezit en exploiteert (Comedy Central, MTV, Nickelodeon en Spike).

Bob Bakish, President en CEO van Viacom International Media Networks: "Viacom Play Plex geeft ons flexibiliteit in het aanbieden van onze content. De apps zijn ontworpen om onze lineaire tv-zenders en onze samenwerkingsverbanden met bestaande distributie partners aan te vullen zodat wij gezamenlijk de entertainment-ervaring van hun abonnees kunnen uitbreiden en verbeteren. Daarnaast biedt het ook nieuwe distributiemogelijkheden. In de snelgroeiende sector van mobiele tv geeft het ons de unieke mogelijkheid om meer persoonlijke entertainment diensten aan te bieden en een grotere keuze voor de consument te creëren".

Voor ieder Viacom merk zal een Play app worden gelokaliseerd voor het land waarin het ter beschikking wordt gesteld, zowel in taal als in beschikbare content, waardoor gebruikers toegang krijgen tot Viacom's wereldwijde hitseries als SpongeBob SquarePants, Catfish en Lip Sync Battle.

Mobiele tv-kijkers kunnen straks overal genieten van een intuïtieve op video gerichte gebruikersinterface met een video-speler. Het algoritmische menu kan zich aanpassen aan hun smaak en de apps geven de mogelijkheid om content te delen via de verschillende sociale media. Viacom Play Plex zal beschikbaar zijn in zowel iOS als Android.