Shownieuws vanaf oktober ook in het weekend op de buis

Shownieuws vanaf oktober ook in het weekend op de buis

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Shownieuws viert donderdag 10 september haar 12,5 jarig bestaan. Op 10 maart 2003 was de eerste aflevering van Shownieuws te zien. “Een mooi moment om aan te kondigen dat Shownieuws vanaf 17 oktober ook op zaterdag en zondag te zien is op SBS6”, aldus de televisiezender.

“Binnenkort start Shownieuws met uitzendingen in het weekend. We willen de kijker niet alleen doordeweeks, maar 24/7 het allerlaatste entertainmentnieuws bieden”, zegt René Oosterman, channel manager SBS6. Shownieuws zond vroeger ook op zaterdag uit, maar stopte daarmee in 2012.

“Als er iets gebeurt in showbizzland zie je dat als eerste bij ons op SBS6”, aldus Oosterman. Shownieuws beleefde in de afgelopen 12,5 jaar veel memorabele momenten zoals Gerda Smit die een boekje opendeed over Yolanthe Cabau, de live registratie van het huwelijk van Rafael van der Vaart en Sylvie Meis en het huwelijksschandaal rondom David Beckham en Rebecca Loos.

De meest bekeken aflevering van Shownieuws trok op 21 november 2005 1,8 miljoen kijkers. Ook recent scoort Shownieuws zeer goed, over de maanden juli en augustus trok de late editie gemiddeld 1 miljoen kijkers, met een marktaandeel van 17,3% in de doelgroep 20-54 jaar.

Shownieuws is vanaf 17 oktober ook op zaterdag en zondag om 22:50 uur te zien op SBS6.

Bekijk Shownieuws op TVblik.nl/shownieuws