Zenderbaas SBS6: ‘Shownieuws is klaar met transformeren’

Zenderbaas SBS6: ‘Shownieuws is klaar met transformeren’

Geschreven door Daniël Schalk

SBS6-zenderbaas René Oosterman is heel tevreden met de resultaten van de laatste make-over van Shownieuws. Vanaf het eerste moment, na de make-over begin dit jaar, trok Shownieuws meer kijkers. Dit bleek uit het onderzoek dat Showbizznetwork in februari publiceerde.

Uit het onderzoek van Showbizznetwork bleek dat de kijkers, Shownieuws na drie jaar weer hadden terug gevonden na de make-over in januari 2015. De kijkers stegen afgelopen januari met maar liefst 38 procent ten opzichte van januari 2014.

“Shownieuws is urgenter geworden. Ik merk het ook aan mezelf; ik kijk langer en gemakkelijker”, laat de zenderbaas van SBS6 weten. Het transformeren van het SBS6-programma is na de laatste make-over nu ook eindelijk klaar.

“We zijn meer bezig met wat nu werkelijk het nieuws is, wat leeft er onder de samenleving? De uitreiking van een nieuwe CD of gouden plaat of een catwalk doen we in principe niet meer. Je ziet dat het doorkijkeffect groter is, en er zit meer tempo in”, laat Oosterman aan Zappen.blog.nl weten.

John Lukken, de nieuwe hoofdredacteur van Shownieuws, liet in november vorig jaar weten dat er plannen waren om 1,5 uur live televisie te maken op de late avond van SBS6. De late avond begon dan met Hart van Nederland en daarna nog een uur Shownieuws.

De zenderbaas van SBS6 zegt daar nu over: “Er zijn allemaal opties de revue gepasseerd, maar waar je nu naar kijkt is de uitkomst. Daar ben ik heel blij mee.” Oosterman blijft wel werken aan een strakke begintijd voor Hart van Nederland, om 22:30 uur. De ambitie voor deze strakke begintijd hadden zijn voorganger ook maar werd niet altijd nageleefd door films of voetbalwedstrijden.

Lees het volledige onderzoekt van Showbizznetwork over Shownieuws.

Shownieuws is elke werkdag om 19:15 uur en 22:50 uur te zien op SBS6.

Bekijk Shownieuws op TVblik.nl/shownieuws