SBS: ‘Nog geen concrete plannen voor Dokter Tinus-film’

SBS: ‘Nog geen concrete plannen voor Dokter Tinus-film’

Geschreven door Daniël Schalk

Er zijn nog geen concrete plannen om een film te maken over Dokter Tinus, dat heeft een woordvoerder van SBS aan Showbizznetwork.nl laten weten. Thom Hoffman, die in Dokter Tinus de hoofdrol vertolkt, vertelde in een interview met NU.nl dat hij graag een film zou willen maken.

De makers van de dramaserie zouden een film overwegen, zo liet de acteur weten. Volgens Hoffman is het plan nog vaag, maar Dokter Tinus zou ‘een seizoen kunnen besluiten met een speciale kerstfilm’. Ook zouden zij voor de film misschien samen gaan werken met de makers van Doc Martin.

“Het idee om een Dokter Tinus film te maken speelt, maar er zijn op dit moment geen concrete plannen voor”, laat een woordvoerder van SBS aan Showbizznetwork weten. Of er in de toekomst wel een bioscoopfilm zal komen met Dokter Tinus in de hoofdrol is dus nog maar de vraag.

Over de eventuele samenwerking met de makers van Doc Martin, de serie waar Dokter Tinus op is gebaseerd, zegt Hoffman: “Er wordt al nagedacht over hoe we in de toekomst dingen kunnen ontwikkelen met elkaar. En daar ben ik ook nauw bij betrokken, dus dat vind ik heel spannend.”