Showbizznetwork weekoverzicht - week 39 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 39 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Deze week waren de onthulling van de deelname van Douwe Bob aan het Songfestival, de uitgelekte cast van Flikken Maastricht, een mogelijke film van de SBS6-serie Dokter Tinus en de overstap van Herman van der Zandt naar NOS Sport in het nieuws.

Ook deze week hebben wij de hoogtepunten van afgelopen week voor jou op een rijtje gezet in het Showbizznetwork weekoverzicht. Wij zijn ook deze week benieuwd naar wat jullie het hoogtepunt van de week vonden. Daarom staat ook in het Showbizznetwork weekoverzicht van week 39 de vraag ‘wat is jou hoogtepunt?’ centraal.

Douwe Bob naar het Eurovisie Songfestival 2016 in Stockholm

Singer-songwriter Douwe Bob, bekend door De Beste Singer-Songwriter van Nederland, gaat naar het Eurovisie Songfestival in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Douwe maakte zijn deelname afgelopen dinsdag bekend in De Wereld Draait Door, nadat Metro afgelopen maandag het gerucht melde dat de AVROTROS had gekozen om Douwe naar het Eurovisie Songfestival in de Zweedse hoofstad te sturen. Ik ga naar Stockholm om te winnen”, liet de singer-songwriter dinsdag weten.

Zwarte Pieten van De Club van Sinterklaas blijven bij RTL

Zwarte Piet blijft tijdens de komende viering van het Sinterklaasfeest bij RTL. Ook dit jaar komt er een Sinterklaasfilm in de bioscoop met de populaire Pieten van De Club van Sinterklaas. “We zien het sinterklaasfeest als een feest voor kinderen en staan achter hetgeen we de afgelopen jaren hebben uitgezonden”, liet RTL dinsdag weten. Kinderzender Nickelodeon heeft besloten hun Pieten dit jaar niet te schminken.

Cast nieuwe AVROTROS-serie Flikken Rotterdam uitgelekt

De cast van de nieuwe misdaadserie Flikken Rotterdam is uitgelekt. Een oplettende kijker was aanwezig bij het schieten van de persfoto midden in Rotterdam en deelde dit via Social Media. De cast van Flikken Rotterdam bestaat uit  Cees Geel, Huub Stapel, en Mark van Eeuwen. Eigenlijk was het de bedoeling dat maandag, 28 september, de cast van de nieuwe serie aan de pers voorgesteld zou worden.

Makers SBS6-serie Dokter Tinus willen film maken

De makers van de dramaserie Dokter Tinus overwegen een film te maken, dat heeft hoofdrolspeler Thom Hoffman gezegd tegen NU.nl. Volgens Hoffman zou ‘een seizoen kunnen besluiten met een speciale kerstfilm’. Hoffman ziet voor de film een samenwerking tussen de producenten van Dokter Tinus en de producenten van Doc Martin wel zitten. Een film vereist volgen hem ‘nog grotere schrijversgaven’.

Jan Kooijman niet gediskwalificeerd voor Zilveren Televizier-Ster

Jan Kooijman wordt niet gediskwalificeerd voor de Zilveren Televizier-Ster Man, de prijs voor de beste presentator. Kooijman beloofde zijn stemmers een figurantenrol in de RTL5-serie Bluf. Mensen belonen voor het uitbrengen van een stem is tegen de regels van de verkiezing. Toch wordt Kooijman niet gediskwalificeerd omdat hij niks van de regel wist en omdat hij de Tweet na het nieuws snel offline heeft gehaald.

RTL werkt aan volwassen-versie KRO-NCRV’s Over de streep

RTL werkt aan een nieuw programma waarin volwassen over de streep gaan. Het programma wordt de opvolger van Over de streep, waarmee KRO-NCRV stopt. “Over de streep wordt niet meer uitgezonden door KRO-NCRV. We weten dat RTL met een volwassen variant komt”, liet een woordvoerder van KRO-NCRV woensdag aan Showbizznetwork weten. In Over de streep nemen middelbare scholieren deel aan een beproefde methode om respect en meeleven n te stimuleren.

Herman van der Zandt naar NOS Sport

Herman van der Zandt maakt de overstap van NOS Nieuws naar NOS Sport. Vanaf dit najaar is Van der Zandt te zien tijdens sportuitzendingen op televisie en te horen als presentator bij NOS Langs de Lijn. De presentator werkt sinds 1999 voor NOS Nieuws, waar hij onder meer het Journaal presenteert. Van der Zandt blijft wel NOS Met Het Oog presenteren en blijft beschikbaar voor NOS Evenementen.

Dit was het Showbizznetwork weekoverzicht van week 39! Tot aankomende vrijdag, 2 oktober, kan er gestemd worden op ‘(Jouw) hoogtepunt van de week’. Vrijdag 2 oktober volgt om 16:00 uur de uitslag van jullie hoogtepunt! Vorige week was volgens jullie het nieuws dat Johan Derksen ontslagen is bij de uitgeverij van Voetbal International het hoogtepunt van de week.

Het is niet meer mogelijk om bij dit weekoverzicht op ‘(Jouw) hoogtepunt van de week’ te stemmen.