Arjen Lubach reageert op identieke interview met Olaf Koens

Arjen Lubach reageert op identieke interview met Olaf Koens

Geschreven door Daniël Schalk

Arjen Lubach heeft gereageerd op de vele reacties van Zondag met Lubach-kijkers over het feit dat het interview van de presentator in Zondag met Lubach met RTL Nieuws-correspondent Olaf Koens identiek was met het interview van Matthijs van Nieuwkerk met de correspondent.

“Na analyse van de beelden moet de redactie toegeven dat de overeenkomsten groot zijn. Presentator Arjen Lubach benadrukt dat er geen kwade opzet in het spel is”, laat de redactie van het programma maandag weten, nadat veel mensen op Social Media hadden gereageerd.

“Ik heb vanmorgen met stijgende verbazing zitten kijken naar een compilatie van beide interviews. De gelijkenis is verbijsterend. Als je een gast interviewt die al in meerdere talkshows te gast was, is het logisch dat er enige overlap zit in de gesprekken”, zegt Lubach in zijn verklaring.

Hij vervolgt: “Maar dat het zo dichtbij elkaar ligt, daar schrik ik echt van. Aan de andere kant: dit moest natuurlijk een keer gebeuren. Na ruim zestig jaar Nederlandse televisie met zoveel zenders zijn er ontelbare uren zendtijd verstreken. Dan is het onvermijdelijk dat een aantal minuten een keer identiek is.”

Arjen vergelijkt het identieke interview met een chimpansee met een typemachine. “Het is zoals het bekende voorbeeld van de chimpansee met de typemachine: als je ’m er maar lang genoeg achter zet, schrijft hij uiteindelijk het hele oeuvre van Nescio. Niets meer dan een bizar toeval.”

Human Factor, de producent van Zondag met Lubach, heeft in een reactie laten weten geen verdere stappen te ondernemen. “We zullen een stevig gesprek voeren met de redacteur die dit interview heeft voorbereid. Betere research kan dit soort fouten in de toekomst voorkomen.”

Bekijk hieronder een compilatie van beide interviews: