GTST scoort met het 25 jarig bestaan

GTST scoort met het 25 jarig bestaan

Geschreven door Sebastiaan Boers

Donderdag 1 oktober was de dag dat Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) maar liefst 25 jaar bestond. Om deze speciale verjaardag te vieren, zond RTL 4 een dubbele, spannende aflevering uit van de soap. Maar daarvoor kon de kijker genieten van een terugblik van 25 jaar GTST.

In een sneltreinvaart werden oude fragmenten achter elkaar uitgezonden. Heel veel oud acteurs waren opnieuw voor even te zien. Zo zag de kijker onder andere een piepjonge Reinout Oerlemans en Antonie Kamerling. Ook Jette van der Meij was regelmatig te zien.

De actrice speelt al vanaf dag één de rol van Laura. In haar 'soapleven' heeft ze een hoop meegemaakt. Samen met haar man Robert (Wilbert Gieske), heeft ze alles behalve een prettig huwelijk gehad. In het begin verloren ze hun dochtertje Lotje. Niet veel later kwam Arnie (Reinout Oerlemans) om bij een vliegtuigongeluk. 

Deze speciale aflevering met terugblikken werd bekeken door 1.722.000 mensen. Met deze kijkcijfers staat deze speciale aflevering op de tweede plek in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel wat deze speciale aflevering van GTST oplevert aan RTL 4 komt uit op 25,8 %.

Direct na deze speciale aflevering ging om 20.30 uur het verhaal verder. Woensdagavond liepen de spanning al enorm hoog op. Vooral voor Laura en Anna (Barbara Sloesen) leek het enorm slecht af te gaan lopen. Nog maar net op tijd werd Laura woensdagavond gevonden door Jef (Bartho Braat) en Rover (Buddy Vedder).

In totaal zagen toen 1.657.000 mensen hoe Laura uiteindelijk werd gevonden. Maar ook zagen deze kijkers hoe Anna vastgebonden in een oud gebouw lag. Het thuisfront maakte zich langzaam maar zeker zorgen. Anna's oom Anton (Joep Sertons) schakelde alle hulp in die hij maar kon krijgen.

De spanningen liepen donderdag enorm hoog op. Even leek het erop als Laura het niet zou gaan halen. Zij moest gereanimeerd worden in het ziekenhuis. Maar uiteindelijk was ze toch sterker dan iedereen dacht. Het lijkt goed af te gaan lopen met haar.

In Ierland was sprake van een letterlijke cliffhanger. Zeger (Jakob Nieuwenhuijsen) hield Wiet (Pip Pellens) in een gevaarlijke greep. Alles kon Anna zien vanaf de plek waar ze opgesloten zat. Gelukkig kwamen Lucas (Ferry Doedens) en Tim (Beau Schneider) net op tijd om Anna te bevrijden.

Meteen rende Anna naar Wiet en Zeger toe. Even leek het erop alsof Zeger Wiet van de cliff al wilde duwen. Dit liep gelukkig goed af. Precies op dat moment komen de inwoners van Meerdijk achter alle geheimen rondom Zeger. Voor Thijs (Miro Kloosterman) zat er niets anders op om open en eerlijk te zijn.

De gevolgen van deze speciale aflevering zullen nog lang gevolgen hebben in de huidige verhaallijn. Deze speciale dubbele aflevering werd bekeken door 1.651.000 vaste GTST-fans. Met deze kijkcijfers staat GTST op de derde plek in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 27,3 %.

Dit blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag rond 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TV Blik.