It Takes 2: 'De tranen van Ruben'

It Takes 2: 'De tranen van Ruben'

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Zondagavond was het weer de hoogste tijd voor It Takes 2. In deze muziekwedstrijd strijden nu nog acht Bekende Nederlanders (BN-ers) tegen elkaar. Vorige week moest actrice Hanna Verboom het podium verlaten. Zij zat in het team van Waylon. Nu is het weer tijd voor muziek. Wederom mogen de overige acht BN-ers een duet zingen met hun coaches. 

Als eerste stond radio dj Gijs Staverman op het podium. Hij zong de klassieker It's Not Unusual samen met zijn coach Glennis. Het werd een mooie opening van de derde aflevering. Ook de juryleden waren erg enthousiast over dit eerste optreden van de avond. Van zowel Gerard, Angela als ook Nielson, kreeg Gijs een 7,5. In totaal scoort Gijs daarmee 22,5 punten. Vorige week behaalde Gijs 23,0 punten.

Holly Mae Brood mocht als tweede optreden. Zij zong een duet met haar coach Waylon. Het nummer Castle On The Hill werd ineens een heel ander nummer. De stem van Holly lijkt iedere week beter te worden. Ook staat ze steeds zelfverzekerder op het podium. Alle drie de juryleden gaven wederom een 7,5. Daarmee scoort Holly ook al 22,5 punten. Een week eerder behaalde Holly 21,5 punten.

Presentator Ruben Nicolaï stelde zichzelf wel heel kwetsbaar op. Hij zong een duet met zijn coach Trijntje. Hij wilde eens Nederlandstalig gaan zingen. Samen zongen zij het lastige nummer Laat Me. Hierdoor raakte Ruben zelfs geëmotioneerd van zijn optreden. Het werd een heel bijzonder duet tussen Ruben en Trijntje. Angela, Nielson en Gerard gaven alle drie een 8,5. Daarmee scoort Ruben met Laat Me 25,5 punten. Een week eerder stond Ruben in de gevarenzone met 22,0 punten.

Het publiek ging compleet uit haar dak bij het optreden van Buddy Vedder. De GTST acteur zong een duet met Glennis. Zij kozen ervoor om het nummer Mercy te zingen. Weer kwamen er emoties bij kijken, wat mooi is om te zien. Het werd dan ook een heel goed optreden. Weer waren de juryleden heel eensgezind. Alle drie de juryleden gaven Buddy een welverdiende 8. Daarmee scoort de acteur mooi 24,0 punten. Een week geleden wist Buddy 22,5 punten.

Wat een fijn duet kwam er van Bibi en haar coach Waylon. Zij zongen het nummer This Love. De stemmen bleken erg goed bij elkaar te passen. Het publiek genoot ook zichtbaar van dit optreden. Nielson en Gerard beloonden dit optreden met een 9. Angela bleef iets meer bescheiden en gaf Bibi een 8,5. In totaal scoort Bibi hier mee 26,5 punten. Zij staat hierdoor direct in de aflevering van volgende week. Een week eerder scoorde Bibi nog 23,5 punten.

Rapper Keizer betrad het optreden met zijn coach Trijntje. Zij zongen het nummer I Want You Back. Het werd een vrij funky optreden. De stem van Keizer is weer vrij verrassend. De juryleden zaten te swingen op hun stoel van dit optreden. Volgens Angela had Keizer moeite met lipspanning. Dit optreden werd niet met hele hoge cijfers beloond. Nielson en Gerard gaven beiden een 7. Angela gaf een halve punt meer, een 7,5. In totaal scoort Keizer hiermee 21,5 punten. Een week eerder scoorde hij nog 24,5 punten.

Magie was ook zeker aanwezig. Hans Klok stond op het podium met zijn coach Glennis. Weer zongen zij een Nederlandstalig nummer. Zij kozen voor Iedereen Is Van De Wereld. Dit duet was dan ook best opmerkelijk om naar te luisteren. De stemmen bleken wederom goed bij elkaar te passen. Maar de jury gaf weinig punten. Gerard en Nielson gaven beiden een 6,5. Angela ging daarover heen en gaf een 7. In totaal scoorde Hans 20,0 punten. Een week eerder scoorde Hans nog 23,0 punten.

Het laatste optreden was er voor Tooske. Zij zong wederom een duet met haar coach Trijntje. Zij zongen samen het nummer When We We're Young. Vooral Gordon vond het een heel goed optreden. Angela vond Tooske heel goed zingen in dit nummer. Alle drie de juryleden waren weer unaniem met elkaar. Zij gaven alle drie een 8,5 aan Tooske. Daarmee scoort Tooske 25,5 punten, net zoveel als Ruben. Een week eerder scoorde Tooske 23,5 punten.

Maar nu wordt het pas echt spannend. Gijs, Keizer, Holly en Hans staan in de gevarenzone. Wie van deze vier valt er vanavond af? Nu is het woord aan de publieksjury. Die kozen allemaal als eerste voor Holly. Ook Gijs plaatste zich voor aflevering vier. De derde die zich wist te plaatsten was Hans. Daarmee moest rapper Keizer het muziekprogramma verlaten. 

Volgende week staat Glennis op het podium met Buddy, Hans en Gijs. Waylon blijft zingen met Bibi en Holly. In het team van Trijntje zitten Ruben en Tooske. Deze zeven BN-ers gaan dan weer de muzikale strijd met elkaar aan. 

Tot volgende week!

It Takes 2 is iedere zondagavond om 21.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk It Takes 2 terug via TVblik. 

Foto: William Rutten