De spannende finale van Dance Dance Dance

De spannende finale van Dance Dance Dance

Geschreven door Sebastiaan Boers

Eindelijk was het dan zover. De zaterdagavond van RTL 4 stond geheel in het teken van de finale van Dance Dance Dance. De twee koppels die de strijd met elkaar aan gaan zijn: Pip en Pim en Achmed en Fockeline. Wie van deze twee koppels er met de winst vandoor gaat is nog even de vraag.

De finale werd geopend door zangeres Sharon Doorsen. Zij zong de titelsong van Dance Dance Dance. Tijdens deze opening waren ook de koppels weer te zien die de finale niet gehaald hadden. Daarna kwamen ook Pip en Pim en Achmed en Fockeline het podium op.

In deze finale mochten de koppels een joker inzetten. Met deze joker worden de punten van de jury verdubbeld. De koppels mochten zelf beslissen wanneer zij deze joker in wilden zetten. Als eerste mocht Achmed het podium op voor een solo dans. Hij mocht dansen op het nummer Thriller van Michael Jackson. 

Achmed stond als een ware Michael Jackson op het podium. Met enorm veel dansers om zich heen maakte hij er een ware show van. Ook met een speciale remix er door heen werd het een unieke dans. Igoné stond zelfs op voor Achmed, iets wat dit jurylid niet vaak doet.

Jurylid Dan vond het optreden van Achmed enorm goed. Hij beloonde het met een 8,5. Igoné stond al op en zij gaf hem ook een 8,5. Als laatste nam Timor het woord. Ook Timor vond het optreden van Achmed enorm goed. De scheiding tussen zombie en danser vond hij ook erg goed. Hij gaf dan een hoog cijfer, een negen. In totaal staat Achmed nu op 26 punten.

Pip stond direct na Achmed klaar voor haar solo optreden. Opnieuw mocht Pip op een nummer van Beyoncé, Crazy In Love, dansen. Als een ware Beyoncé gooide Pip werkelijk alles in de strijd. Het publiek ging werkelijk uit haar dak. Een staande ovatie was dan ook niet meer dan logisch.

Timor vond het erg goed gaan. Alles klopte aan deze dans, hij gaf haar een negen. Igoné vond het optreden staan als een huis. Zij gaf haar een 8,5 voor dit optreden. Als laatste gaf Dan zijn commentaar. Hij vond dat Pip haar talent als danseres niet moest opgeven en beloonde haar met een negen. In totaal staat Pip nu op 26,5 punten.

Voor het duo optreden mochten Achmed en Fockeline opnieuw hun dans laten zien uit show één. Het nummer Bye Bye Bye van 'N Sync mochten zij nogmaals laten zien. Zelf vonden zij het beter gaan dan de eerste keer. Alles zag er strakker en beter uit.

Timor vond het ook beter gaan dan de eerste keer. Hij beloonde het duo met een 8,5. Dan genoot ook meer van dit optreden. Hij zag ook de vooruitgang bij het duo en gaf een acht. Igoné vond het ook beter gaan. De eerste keer in show één kregen zij een lager cijfer. Nu gaf Igoné het duo een 8,5. In totaal kregen Achmed en Fockeline 25 punten en daarmee is hun score nu 51 punten.

Tijd voor de solo dans voor Pim. Hij mocht dansen op een nummer van Michael Jackson, Smooth Criminal. Deze dans droeg Pim op aan zijn overleden vader. Hij heeft er zin in en wil er volledig voor gaan. In een echt Michael Jackson pak betrad Pim het podium. De hele dans zag er enorm strak uit. Het publiek ging opnieuw enorm uit haar dak en gaf Pim een staande ovatie.

Igoné vond Pim enorm goed. Zij was er stil van, zo goed vond zij het. Aan Pim gaf ze dan ook een negen. Timor vond dit het beste solo optreden van Pim tot nu toe. Timor gaf de eerste tien in de finale aan Pim. Als laatste nam Dan het woord. Hij vond het lastig om nu nog wat te zeggen na de tien van Timor. Dan gaf een negen aan Pim. In totaal kreeg Pim 28 punten. Nu staan Pip en Pim 54,5 punten.

Opnieuw stonden Achmed en Fockeline als duo op het podium. Zij mochten nu een dans na dansen uit de film Step Up. Dit vonden zij leuk, maar lastig om te doen. Daarna ging de dans over in een remix van Gangsta Paradise. Met enorm veel energie was dit zeker finale waardig.

Timor vond het weer een goed optreden. Hij gaf dit optreden een negen. Dan vond dat het begin niet lekker liep. Hij voelde de dans niet overkomen. Het tweede deel vond Dan wel goed gaan. Toch gaf hij het duo een 8,5. Igoné vond dat Achmed en Fockeline het wederom goed gegaan hebben. Zij gaf het duo een 8,5 en in totaal staan Achmed en Fockeline nu op 26 punten. Totaal staan Achmed en Fockeline nu op 77 punten.

Nu is het tijd voor het duo optreden van Pip en Pim. Zij mochten opnieuw dansen op het nummer Happy van C2C. Op dit nummer dansten de twee al in een eerdere show. Dit beviel zo goed, dat ze besloten om het nogmaals te laten zien. Dit keer zag het er nog beter uit dan de eerste keer.

Dan is niet meer verbaasd over Pip en Pim. Hij is niet meer kritisch, hij vond dit duo dan ook erg goed. Hij gaf een 9,5 aan dit duo. Igoné vond dat er ruimte was voor verbetering. Zij gaf net als Dan een 9,5. Timor genoot ook duidelijk van dit optreden. Het was wederom een hoog niveau. Ook Timor gaf het duo een 9,5. In totaal kregen Pip en Pim 28,5 punten voor dit optreden. Nu staat zij op 83,0 punten.

Als laatste optreden mocht Fockeline dansen op een nummer van Christina Aguilera, Dirty. Dit is met recht de smerigste dans die Fockeline ooit gedanst heeft. Maar toch pakte zij deze dans met beide handen aan. Ze mocht in een boksring staan en haar versie van Dirty laten zien.

Werkelijk alles gooide Fockeline in de strijd. Als een echte Christina Aguilera nam Fockeline plaats in en rond de boksring. Maar voordat de jury de punten gaf, zette Fockeline de joker in. De punten van de jury worden nu dan ook verdubbeld.

Igoné vond het enorm goed dat Fockeline dit wilde doen. Zij gaf haar een tien, die automatisch verdubbeld wordt in 20 punten. Timor vond het ook een sterk optreden. Hij gaf haar dan een 9,5, dat werden 19 punten. Als laatste gaf Dan zijn commentaar. Hij gaf haar dan ook een 9,5, dat werden dus ook 19 punten. Met dit ''Dirty'' optreden kreeg Fockeline dan ook ineens 58 punten. Nu hebben Achmed en Fockeline een eindscore van 135,0 punten.

Nu is het de tijd voor het laatste optreden voor Pip en Pim. Zij dansten op het nummer van P!nk, Try. Zij zullen hun joker ook zeker in gaan zetten. Het nummer Try zal dan ook een flinke uitdaging worden voor Pip en Pim. Toch pakten Pip en Pim deze dans met beide handen aan. Het is nu werkelijk alles of niets. De overwinning is binnen handbereik.

Nu de laatste dans erop zit, is het nu aan de jury. De joker wordt dan ook zeker ingezet. Alle punten worden nu dan ook verdubbeld. Dan dacht dat hij niet verrast meer kon worden, maar werd het wel. Hij gaf het duo dan ook een tien, die verdubbeld werd naar 20 punten. Igoné vond dit een mooi optreden, dit vond zij wel uniek. Zij gaf het duo dan ook een tien, die ook werd verdubbeld naar 20 punten.

De winst voor Pip en Pim lijkt nu heel dicht bij te zijn. Als laatste nam Timor het woord. Hij had niet gedacht dat zij dit zouden kunnen. Ook Timor gaf een tien aan Pip en Pim, dus opnieuw 20 punten. In totaal kregen Pip en Pim maar liefst 60 punten voor dit optreden. In totaal hebben Pip en Pim 143,0 punten gehaald.

Met deze punten hebben Pip en Pim de finale dan ook glansrijk gewonnen. Zij kregen duidelijk meer punten dan Achmed en Fockeline. Maar Dance Dance Dance kent geen verliezers. Door de tweede plek hebben Achmed en Fockeline een bedrag bij elkaar gedanst van €25.000,- voor Make a Wish.

Pip en Pim hebben dankzij hun overwinning een bedrag gewonnen van €100.000,-. Dit bedrag hebben zij bij elkaar gedanst voor Villa Pardoes. Dance Dance Dance was niet alleen een prachtige dansshow, maar ook één met een prachtig doel: dansen voor een goed doel.

De recensent van Showbizznetwork heeft genoten van Dance Dance Dance. Op naar seizoen twee!