Dance Dance Dance: Welkom in de halve finale

Dance Dance Dance: Welkom in de halve finale

Geschreven door Sebastiaan Boers

Nog maar een paar uur en dan start de halve finale van Dance Dance Dance. In de halve finale zullen drie danskoppels de dansstrijd wederom met elkaar aan gaan. Vorige week zagen ruim 1,5 miljoen mensen hoe Antje en Romy Monteiro het dansprogramma moesten verlaten. Door een vervelende blessure bij Antje moest Romy het in haar eentje zien te redden.

Vol overgave ging Romy de dansstrijd aan. Helaas was dat niet goed genoeg. Met maar een punt verschil moesten Romy en haar moeder Antje het dansprogramma verlaten. In de halve finale was slechts plek voor drie danskoppels. Met de hakken over de sloot wisten Ferry Doedens en Inge de Bruijn zich wel te plaatsen voor de halve finale. Het scheelde slechts één punt. 

Naast Ferry en Inge staan ook Kees Tol en Annemarie Keizer in de halve finale. Voor het solo optreden van Kees viel vorige week in de smaak. In totaal kon Kees rekenen op 26,0 punten. Daarnaast kregen Kees en Annemarie voor hun duodans ook nog eens 25,5 punten. Vrijwel direct plaatsten zij zich voor de halve finale van vanavond.

Publiekslievelingen Buddy Vedder en Robin Martens wisten met gemak de halve finale te bereiken. Als een ware Lady Gaga danste Robin op top niveau. Jurylid Timor vond zelfs dat Robin het beter deed dan de wereldberoemde zangeres. Ook het duo optreden ging het bekende GTST danskoppel voor de wind. Met drie keer een 9,5 kregen zij de hoogste score van de jury.

Met stip wisten Buddy en Robin de aflevering van vorige week op hun naam te zetten. Maar weten zij dit succes ook vast te houden? De dansstrijd wordt met de week heftiger. Alle danskoppels hebben nu maar één doel: de finale halen. In de finale is slechts plek voor twee van de drie danskoppels. Er zal dus een danskoppel afvallen in de halve finale.

Welk danskoppel dit zal zijn hangt van de juryleden af. Zij geven ieder dansoptreden punten. Het danskoppel wat aan het einde de minste punten heeft gescoord zal het podium moeten verlaten. Nu de finale in zicht komt, zullen de danskoppels alles uit de kast halen om die finale te halen. Het zal ongetwijfeld een spannende maar vooral mooie dansavond gaan worden.

De halve finale van Dance Dance Dance is vanavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk Dance Dance Dance terug via TVblik.