Arjen Lubach speelt zichzelf in De Fractie

Arjen Lubach speelt zichzelf in De Fractie

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Arjen Lubach krijgt een rol in de VPRO-serie De Fractie, dat heeft de presentator zondagavond bekendgemaakt in Zondag met Lubach. Arjen speelt in de serie zichzelf en is in De Fractie ook te zien als talkshowhost van Zondag met Lubach vanuit de echte studio van zijn zondagavondprogramma.

Hoofdrolspeelster Daphne Bunskoek kwam zondag langs in Zondag met Lubach om de presentator over zijn rol te vertellen. Bunskoek stelde hem enigszins teleur toen Lubach hoorde dat hij zichzelf speelt en ook gewoon vanuit zijn vertrouwde studio van zijn satirische VPRO-programma komt.

De Fractie is een dramaserie waarin de fictieve fractie van de Vrijzinnige Partij Nederland, VPN, in de Tweede Kamer wordt gevolgd. De andere politieke partijen uit de serie zijn net als de journalisten echt. Daphne Bunskoek speelt de rol van Suus, de presentatrice van een politieke talkshow.

De andere hoofdrollen worden vertolkt door Joris Smit, Tijn Docter, Nadia Amin, Sandra Mattie, Han Kerckhoffs, Marie Louise Stheins en Mads Wittermans. Arjen Lubach is niet de eerste bekende Nederlanders die zichzelf speelt, eerder speelde Omroep MAX-baas Jan Slagter zichzelf in de serie.

Bekijk De Fractie op TVblik.nl/de-fractie