Showbizznetwork weekoverzicht - week 25 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 25 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In week 25 werd bekend dat John Williams de RTL4-variant van Heel Holland Bakt gaat presenteren, Jack Spijkerman definitief stopt met het maken van televisie en het elfde seizoen van de politieserie Flikken Maastricht in augustus te zien zal zijn bij de Publieke Omroep.

Ook presentator Eddy Zoëy, musicalster Vajèn van den Bosch, RTL Boulevard-gezicht Winston Gerschtanowitz en de meidengroep Fifth Harmony waren in de 25ste week in het nieuws. Lees dit en nog veel meer in het laatste ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor de zomerstop!

Maandag

Jack Spijkerman stopt met het maken van televisie, dat heeft hij afgelopen maandag in De Telegraaf gezegd. “Ik ben uit mezelf gestopt met televisie en ik kom niet meer terug”, aldus de presentator. Spijkerman wilde eigenlijk al eerder stoppen met televisie, maar kon het aanbod van RTL om Koning Voetbal te presenteren niet weigeren. “Dat programma vond ik zo op mijn lijf geschreven.”

Presentator Eddy Zoëy, acteur Patrick Martens, rapper Yes-R en musicalster Vajèn van den Bosch zijn de juryleden van het nieuwe kookprogramma Over smaak valt te twisten. Het viertal zal gerechten beoordelen die door kookclubs worden bereid. In het kookprogramma, dat gepresenteerd zal worden door Irene Moors, strijden kookclubs om de titel van Beste Kookclub van Nederland.

Winston Gerschtanowitz vertrekt per 1 augustus bij Talpa om zijn eigen mediabedrijf op te richten. De RTL4-presentator begon in 2004 bij Talpa en trad in april 2013 toe tot de directie van het mediabedrijf, dat is opgericht door John de Mol. Gerschtanowitz gaf als Chief Commercial Officer leiding aan de afdeling met gesponsorde programma’s, zoals Koffietijd en Eigen Huis en Tuin. 

Dinsdag

De Amerikaanse hitformule Fifth Harmony komt naar Amsterdam. Fifth Harmony heeft afgelopen dinsdag hun The 7/27 Tour aangekondigd. De tour begint op 16 oktober in het Portugese Lissabon en de meidengroep doet op donderdag 27 oktober ook de Heineken Music Hall in Amsterdam aan. The 7/27 Tour staat in het teken van het gloednieuwe album 7/27 van de Amerikaanse hitformule.

Het elfde seizoen van de populaire politieserie Flikken Maastricht is in augustus te zien bij de Publieke Omroep. De AVROTROS-serie met Angela Schijf en Victor Reinier is vanaf vrijdag 26 augustus wekelijks te zien op NPO 1. Flikken Maastricht weet ieder seizoen een miljoenen publiek te trekken naar de vrijdagavond van NPO 1 en is daarmee een vaste waarde voor de tv-zender.

Woensdag

John Williams gaat het nieuwe RTL4-bakprogramma Ja, Ik Wil… Een Taart presenteren. Iedere aflevering volgt Williams één bruidspaar en drie bakteams onderweg naar de grote dag. Terwijl in een serene omgeving de geloftes worden uitgewisseld, werken de bakteams zich al uren een slag in de rondte om de taart op tijd af te hebben. Het bruidspaar bepaald op hun trouwdag wie er wint.

Donderdag

TreurTeeVee keert begin 2017 terug op NPO 3. Het tragikomische, absurdistische programma van het Amsterdamse makerscollectief Circus Treurdier was in 2015 met twee pilotafleveringen te zien in de 3LAB tv-week op NPO 3. De hoofdrollen zijn weggelegd voor het vaste ensemble van Circus Treurdier bestaande uit Ellen Parren, Jan-Paul Buijs, Thomas Spijkerman en Peter van Rooijen.

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gaat meer aan de weg timmeren met HbbTV, de techniek die interactie bij tv-programma's via de rode knop op de afstandsbediening mogelijk maakt. Met HbbTV kunnen kijkers informatie opvragen, meepraten of meespelen met programma's. De NPO heeft voor de geïnteresseerden in interactieve televisie de website drukoprood.nl gelanceerd.

Het consumentenprogramma Kanniewaarzijn keert in augustus terug. Vanaf dinsdag 23 augustus neemt Astrid Joosten weer de presentatie van het VARA-programma Kanniewaarzijn voor haar rekening. In het programma worden verschillende consumentenzaken door een groep cabaretiers, waaronder Plien van Bennekom, Annick Boer en Patrick Stoof, op een komische manier nagespeeld.

Vrijdag 

RTL5 stopt met de realityserie Roy Donders: Stylist van het Zuiden. RTL5 begon in oktober 2013 met de realityserie over ondernemer en stylist Roy Donders. Vanwege het grote succes van Donders zijn er tot nu toe vier seizoenen uitgezonden. Toch komt er geen vijfde seizoen, dat meldde Peter van der Vorst vrijdagavond in RTL Boulevard. RTL5 trok eerder ook al de stekker uit andere realityseries.

The Christmas Show keert dit jaar weer terug. De Ziggo Dome wordt ook dit jaar omgetoverd tot een groot winter wonderland. Op 24 en 26 december vindt in de Ziggo Dome de spectaculaire familieshow The Christmas Show plaats. Net als vorig jaar zal Nicolette van Dam als kerstfee op betoverende wijze door de ruimte vliegen. De rest van de cast zal binnenkort bekend gemaakt worden.

Zaterdag

Bert van Leeuwen gaat in het nieuwe EO-programma Face to Face mensen in een vastgelopen relatie helpen weer dichter tot elkaar te komen. De stellen met relatieproblemen gaan geen dialoog aan, maar worden 10 minuten lang sprakeloos tegenover elkaar gezet. Volgens de EO is dit een bewezen manier om een diepgeworteld conflict te doorbreken. Het programma is in het najaar te zien.

Dit was alweer het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 25. Dit was het laatste ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor de zomerstop! Natuurlijk komt Showbizznetwork.nl deze zomer weer met leuke rubrieken, maar welke dat zijn wordt komende week pas bekendgemaakt.

We zullen het afgelopen voorjaar in ieder geval niet snel meer vergeten. Dit voorjaar vierde het weekoverzicht iets bijzonders. Op woensdag 2 maart 2016 was het precies twee jaar geleden dat de allereerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ op Showbizznetwork.nl verscheen.

Showbizznetwork.nl houdt jou de komende maanden gewoon op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws, dus ook in de zomermaanden kan je bij ons terecht. En het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ is na de zomer weer terug. Wij wensen iedereen een hele fijne en mooie zomer!