Landelijke finale 'Kinderen voor Kinderen songfestival'

Landelijke finale 'Kinderen voor Kinderen songfestival'

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Na de landelijke voorrondes eind 2012 en de provinciale finales begin 2013 strijden 12 overgebleven kandidaten voor de landelijke titel van het Kinderen voor Kinderen Songfestival. De uitzending van de finale is op 20 april om 17.45 uur bij Zapp op Nederland 3. De presentatie is in handen van Lex Uiting.

De finalisten: uit elke provincie één
Uit elke provincie doet één deelnemer mee; alle kandidaten zijn tussen de 8 en 12 jaar. Zij zijn geselecteerd uit ruim 1500 deelnemende kinderen uit het hele land. De kandidaten stellen zich voor op de site van Kinderen voor Kinderen.
De finalisten zingen elk een lied van Kinderen voor Kinderen en worden daarbij begeleid door het Kinderen voor Kinderen Koor en zangers en dansers van de dansacademie van Lucia Marthas. Samen met de Kinderen voor Kinderen Band maken zij er een leuke muzikale show van!

Kinderen voor Kinderen Doe-middag
Dit is het laatste Songfestival dat door Kinderen voor Kinderen is georganiseerd. Het Songfestival maakt plaats voor Kinderen voor Kinderen Doe-middagen die in 2014 door het hele land worden georganiseerd. Kinderen voor Kinderen wil graag zoveel mogelijk

kinderen actief laten kennismaken met zang en dans. Samen met een coach wordt op de doe-middag een route gevolgd vol zang en dans, decors ontwerpen en muziek maken. Onderdeel van de doe-middag is een spetterende theatershow met het bekende Kinderen voor Kinderen Koor, geregisseerd door de dansacademie van Lucia Marthas. Het thema van deze middagen wordt ‘Klaar voor de Start’, evenals de titel van de 34e CD van Kinderen voor Kinderen met onder andere de titelsong geschreven door Paul van Loon en Tjeerd Oosterhuis.