RTL Boulevard bevestigd: Vier juryleden voor HGT

RTL Boulevard bevestigd: Vier juryleden voor HGT

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vrijdagavond maakte Peter van der Vorst bekend dat Gordon in de jury van Holland's Got Talent zal zitten. Gordon zal naast Chantal Janzen en Dan Karaty deel uitmaken van de jury. Maar daarnaast vertelde Peter dat ook Angela Groothuizen te zien zal zijn in de jury. Daarmee zijn er voor de allereerste keer vier juryleden te zien in deze talentenjacht.

Holland's Got Talent neemt de trend over van andere landen. Zo is in Groot Brittannië al jaren vier juryleden te zien. Daar zitten Simon Cowell, Amanda Holden, Alesha Dixon en David Walliams in de jury van Brittain's Got Talent.

Vier juryleden in een Got Talent talentenshow werkt. Ook België werkt met vier juryleden. Het laatste seizoen van Belgium's Got Talent zaten Karen Damen ( ex-K3), Rob Vanoudenhoven, Ray Cokes en Niels Destadsbader in de jury.

De vier juryleden van Holland's Got Talent zijn geen onbekenden voor elkaar. Gordon en Angela kennen elkaar onder andere van X-Factor. Daar waren zij allebei ook juryleden. Chantal en Angela hebben ook een band met elkaar. In het eerste seizoen van Chantal blijft slapen sliep Chantal al eens bij Angela. Ook zat Angela in het nieuwste programma van Chantal: Het collectief geheugen.

Alleen Angela en Dan kennen elkaar nog niet heel goed. Dat gaat zeker veranderen door hun samenwerking in deze talentenjacht. Voor Showbizznetwork schreef onze recensent al eens een aanbeveling voor Holland's Got Talent. Deze allereerste aanbeveling is hier nogmaals terug te lezen.

RTL 4 en Holland's Got Talent lijken nu ook om te zijn. Hoe de vier juryleden met elkaar gaan samenwerken zal moeten blijken. In 2016 zal de talentenshow weer te zien zijn bij de commerciële zender. Het zou bovendien ook raar zijn om juist Chantal te laten vervangen door Angela. In een tv-blog is te lezen dat Angela juist een toegevoegde waarde is voor Holland's Got Talent.

Daarmee worden de geruchten dat Chantal de jurystoel verruild voor de presentatieplek ook van tafel geveegd. Het leek er even op dat Angela op de plek van Chantal zou gaan zitten. Chantal zou dan opschuiven en de talentenshow presenteren. Dan moest Robert ten Brink, met drie rode kruizen, de talentenshow verlaten. Of hij daadwerkelijk de presentatie van het negende seizoen weer op zich gaat nemen, is nog niet bekend gemaakt.

Holland's Got Talent zal in 2016 weer te zien zijn bij RTL 4. 

Bekijk Holland's Got Talent terug via TVBlik.