Winfried Baijens nieuwe presentator NOS Journaal

Winfried Baijens nieuwe presentator NOS Journaal

Geschreven door Daniël Schalk

Winfried Baijens presenteert vanaf 2016 de dagbulletins van het NOS Journaal. Na het vertrek van presentator Herman van der Zandt naar NOS Sport ontstond er een plek in presentatorenteam, deze plek zal Baijens opvullen. Baijens is een ervaren presentator en geen onbekende bij de NOS.

Hij presenteerde eerder onder meer het NOS Jeugdjournaal en NOS op 3. Momenteel is de presentator en programmamaker werkzaam bij de NTR voor tv en radio. In zijn radioprogramma Winfrieds Woonkamer ontvangt hij verschillende gasten met wie hij de dag doorneemt.

Baijens begon zijn journalistieke carrière in 1999 bij actualiteitenprogramma NOVA. Van 2003 tot 2007 presenteerde hij het het NOS-programma het NOS Jeugdjournaal. Daarna ging hij een jaar aan de slag bij het programma NOS op 3. Sinds 2006 werkt hij ook geregeld voor NOS Evenementen.

“Ik popel. Dat is het. Het is wel bijzonder om na flink wat jaren weer bij de NOS aan de slag te gaan. Er is veel veranderd, maar het voelt ook vertrouwd en ik vind het wel een eer eigenlijk! Ik kan niet wachten om weer met nieuws en de dagelijkse journalistiek bezig te zijn”, aldus Winfried Baijens.

Baijens gaat ook het NOS Radio 1 Journaal op de zaterdagochtenden presenteren en hij wordt de vaste vervanger van Jurgen van den Berg doordeweeks. Eerder maakte de NOS al bekend dat Jurgen van den Berg per 1 januari de nieuwe presentator wordt van het NOS Radio 1 Journaal in de ochtend.

“Met Winfried halen we een zeer ervaren en energieke allround presentator binnen, die zich in allerlei verschillende programma’s thuis voelt. Ik ben erg blij met zijn komst en verwacht veel van hem”, aldus Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws, over de komst van Winfried Baijens.