Winfried Baijens nieuwe presentator NOS Met het Oog op Morgen
Bron: NOS

Winfried Baijens nieuwe presentator NOS Met het Oog op Morgen

Geschreven door Pieter Jongsma

Presentator Winfried Baijens wordt presentator van het radioprogramma NOS Met Het Oog op Morgen. Dit gaat hij afwisselend doen met Rob Trip. Winfried is de opvolger van Hermen van der Zandt, die de NOS verliet voor KRO-NCRV. Naar verwachting maakt Winfried eind volgende maand z’n debuut bij het Oog.

Over zijn nieuwe baan zegt Winfried: “Noem me een nerd, maar ik luister al bijna mijn hele leven naar het Oog. Als kind probeerde ik na bedtijd zo lang mogelijk wakker te blijven door stiekem naar de radio te luisteren. Eerst Langs de Lijn en dan het Oog. De band met het programma is voor mij dus heel innig. Het voelt redelijk hallucinant dat ik nu zelf achter de microfoon mag kruipen. Zeker tussen al die bijzondere collega’s in.”

“Hij is niet alleen veelzijdig”, zegt hoofdredacteur NOS Nieuws Giselle van Cann, “maar in zijn manier van vragen stellen ook oprecht nieuwsgierig, hoffelijk en tegelijkertijd vasthoudend. Dat maakt Winfried een aanwinst voor de radio op de late avond en voor het presentatorenteam van het Oog”.