Opium maakt genomineerden Musical Awards bekend

Opium maakt genomineerden Musical Awards bekend

Geschreven door Daniël Schalk

Cornald Maas maakt vanavond, donderdag 10 december, de genomineerden voor de Musical Awards bekend in het NPO 2-programma Opium. Simone Kleinsma, Martijn Fischer en Georgina Verbaan schuiven aan om de genomineerden voor de prestigieuze musicalprijzen bekend te maken.

De vijftiende editie van het Musical Awards Gala, dat dit jaar voor de tweede keer oprij wordt gepresenteerd door Frits Sissing, vindt plaats op woensdag 6 januari in het Beatrix Theater in Utrecht. AVROTROS doet voor het tweede jaar achtereenvolgend verslag van het Gala.

Musicalsterren Simone Kleinsma en Martijn Fischer maken de nominaties bekend voor de beste vrouwelijke en mannelijke rollen voor kleine en grote musical. Actrice Georgina Verbaan onthult welke voorstellingen in aanmerking komen voor de prijs van de beste grote en kleine musical.

“Het is mooi dat de nominaties in Opium openbaar worden gemaakt door gezaghebbende mensen die zelf geen deel uitmaken van de jury”, aldus presentator Cornald Maas, de presentator van het AVROTROS-programma Opium én de voorzitter van de jury van de Stichting Musical Awards.

Het Musical Awards Gala werd sinds de oprichting in 2000 uitgezonden door RTL4. In 2005 verhuisde het Gala naar de AVRO, waar het in 2011 weer verdween door bezuinigingen. RTL4 nam het toen weer over, alleen was dat geen succes. Sinds dit jaar is het Gala weer terug bij fusieomroep AVROTROS.

Opium is vanavond, donderdag 10 december, om 21:10 uur te zien bij AVROTROS op NPO 2.

Bekijk de culturele talkshow Opium op TVblik.nl/opium-tv