Esmée van Kampen in Sinterklaas-serie op Nickelodeon

Esmée van Kampen in Sinterklaas-serie op Nickelodeon

Geschreven door Daniël Schalk

Actrice Esmée van Kampen, bekend van het tv-programma Komt een man bij de dokter en de musical Sister Act, speelt de rol van Kaatje in de nieuwe Sinterklaas-serie Op weg naar pakjesavond – Sint vermist! op kinderzender Nickelodeon. Naast Esmée speelt ook Nadja Hüpscher een rol in de serie.

Nadja Hüpscher won in 1999 het Gouden Kalf voor Beste actrice in de dramafilm De boekverfilming. In Op weg naar pakjesavond – Sint vermist! raakt Sinterklaas vermist tijdens de voorbereidingen op het Sinterklaasfeest nadat hij zelf een brief is gaan halen die de Pieten zijn kwijtgeraakt.

Niemand weet waar Sinterklaas gebleven is terwijl pakjesavond voor de deur staat. Terwijl de Pieten zich zorgen maken neemt de jonge vrouw Kaatje de oude reiziger Meneer Trekvogel in huis die niet meer weet wie hij is en waar hij vandaan komt, is Meneer Trekvogel misschien Sinterklaas?

De 11-jarige Gwen en haar buurman Marlon gaan op zoek naar Sinterklaas, maar zij moeten wel snel zijn want pakjesavond is al bijna. De zoektocht naar Sinterklaas is vanaf 9 november, dagelijks, om 17:30 uur te zien bij Nickelodeon. De Sinterklaas-serie wordt geproduceerd door NL Film en TV.