100% NL reikt award uit voor Muziekmoment van het Jaar

100% NL reikt award uit voor Muziekmoment van het Jaar

Geschreven door Pieter Jongsma

Tijdens RTL Boulevard zijn de genomineerden voor het ‘Muziekmoment van het Jaar’ bekend gemaakt. Deze nieuwe categorie bij de 100% NL Awards is speciaal voor live muziekmomenten die de Nederlanders dit jaar zijn bijgebleven.

Genomineerden Muziekmoment van het Jaar:

Ali B – Terwijl Jullie Nog Bij Me Zijn (DWDD)
Ali B. zingt tijdens De Wereld Draait Door samen met Ruben Annink een ode aan zijn kinderen. Hierin beschrijft Ali dat hij zich nu al probeert voor te bereiden op het moment dat zijn kinderen oud genoeg zijn om zelfstandig te leven en minder afhankelijk van hun vader worden. Hij en een groot deel van het aanwezige publiek hield het daarbij absoluut niet droog.

Jennie Lena – Who’s Loving You (The Blind Auditions | The voice of Holland)
100% NL Music Director Ronald Sebök: “De verpletterende Blind Audition van Jennie Lena bij The voice of Holland, waarbij alle vier de juryleden onmiddellijk omdraaiden, is inmiddels bijna 2 miljoen keer bekeken. Jennie heeft het nu geschopt tot de laatste 5 kandidaten binnen het team van Anouk, maar wij hopen dat we nog lang plezier van haar gaan hebben.”

Jeroen van der Boom – Mag Ik Dan Bij Jou (Toppers in Concert)
Jeroen van der Boom zong deze cover van Claudia de Breij’s ‘Mag ik dan bij jou’ in een overvolle Amsterdam ArenA tijdens de Toppers-concerten. Dit hoogtepunt werd enthousiast ontvangen door zijn fans en hij besloot het liedje uit te brengen. Wat hem een gouden plaat opleverde!

Jeroen van Koningsbrugge – Wit Licht (The Passion)
Tijdens de tv-registratie van The Passion vertolkt Jeroen van Koningsbrugge de rol van Judas. Daar zingt hij het nummer Wit Licht, de nummer 1-hit van Marco Borsato uit 2008, en blaast iedereen omver. Twitter ontploft. Hij brengt het nummer opnieuw uit en beland op nummer 1 in de iTunes Top 100.

Lange Frans & Julia Zahra – Zij Gelooft In Mij (De beste zangers van Nederland)
Lange Frans & Julia Zahra maakten tijdens De Beste Zangers Van Nederland indruk met hun versie van ‘Zij gelooft in mij’ van André Hazes. Zangeres Julia Zahra zong het refrein en Lange Frans had z’n eigen, aangrijpende tekst geschreven op de rest van het nummer. En die kwam binnen.

Vanochtend werden ook alle andere genomineerden voor de 100% NL Awards bekendgemaakt. Op 2 februari 2016 zullen de prijzen voor ‘De Muziek van Nederland’ worden uitgereikt aan de winnaars.