Ali B wint 100% NL Muziekmoment van het Jaar

Ali B wint 100% NL Muziekmoment van het Jaar

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Ali B heeft de 100% NL Award voor het Muziekmoment van het Jaar gewonnen. Ali B heeft de 100% NL Award gewonnen met zijn optreden in de VARA-talkshow De Wereld Draait Door, waar hij het nummer Terwijl jullie nog bij me zijn liet horen en de tranen over zijn wangen stroomden.

Ali B kreeg dinsdag de 100% NL Award overhandigd van presentator Matthijs van Nieuwkerk tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door, waar hij op 22 mei 2015 samen met Ruben Annink een ode aan zijn kinderen bracht. Ali B barste tijdens het optreden in het programma in tranen uit.

In het nummer beschrijft Ali B dat hij zich nu al probeert voor te bereiden op het moment dat zijn kinderen oud genoeg zijn om zelfstandig te leven en minder afhankelijk van hun vader worden. Veel mensen hielden ‘het daarbij absoluut niet droog’, zegt de populaire radiozender dinsdagavond.

Volgens de luisteraars van 100% NL is het optreden van Ali B het absolute Muziekmoment van het Jaar en daarom stemden de luisteraars massaal op dit fragment. De nieuwe categorie Muziekmoment van het Jaar is speciaal voor live muziekmomenten die de Nederlanders in 2015 zijn bijgebleven.

Ook de vertolking van Wit Licht tijdens de tv-registratie van The Passion door Jeroen van Koningsbrugge en de Blind Audition van Jennie Lena bij The Voice of Holland gooiden hoge ogen. Donderdag, 7 januari, worden de finalisten voor de overige 100% NL Awards bekendgemaakt.

Bekijk De Wereld Draait Door op TVblik.nl/de-wereld-draait-door