Grote meerderheid wil Henk Krol in De kwis

Grote meerderheid wil Henk Krol in De kwis

Geschreven door Sebastiaan Boers

Nog zeker vier uur kunnen de mensen stemmen: moet Henk Krol wel of juist niet meedoen met De kwis? Dit VARA programma besteedde nu al een aantal weken op rij aandacht aan Henk Krol. Dit kwam mede door de felicitaties die de politicus deed via Facebook. Tot twee keer toe feliciteerde Krol een persoon die overleden was.

Dit was een bron van inspiratie voor Joep van Deudekom, Rob Urgent, Niels van der Laan en Jeroen Woe. In de uitzending van zaterdagavond, met Katja Schuurman, kwamen deze vier mannen met een hashtag: #Krolindekwis. Deze oproep werd ook gehoord door Krol zelf. Via zijn Twitter account vroeg Krol om de mening van zijn volgers door middel van een poll. 

''Wat vinden jullie? Moet ik meedoen aan De Kwis''?  aldus de politus op Twitter. Al zeker 646 mensen hebben gestemd op deze poll. Een grote meerderheid, zeker 85 %, zeggen volmondig ja. Slechts 15 % van de volgers van Krol willen hem liever niet in De kwis zien. 

Het gaat er dus steeds meer op lijken alsof Krol op pakjesavond er warmpjes bij gaat zitten. Hij mag op de verjaardag van de Goedheiligman zelf in een zaterdagavond programma schitteren. Samen met presentator Paul de Leeuw mag hij de actualiteit gaan doornemen. De vier mannen van De kwis zullen ongetwijfeld de vragen al klaar hebben staan. Hoe dan ook, het gaat een leuke zaterdagavond worden.

De kwis is zaterdagavond, op pakjesavond, om 20.25 uur te zien bij de VARA op NPO 1.

Bekijk De kwis terug via TVBlik.