GTST-blog: Robert is terug

GTST-blog: Robert is terug

Geschreven door Sebastiaan Boers

Maandagavond keken er 1.760.000 mensen naar Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). In deze aflevering keerde Robert (Wilbert Gieske) na ruim zeven jaar terug naar Meerdijk. De eerste die hem weer mocht begroeten was zijn broer Jef (Bartho Braat). Het was een complete verrassing voor Jef om zijn broer weer te zien.

Zeven jaar geleden verliet Robert Meerdijk om in Tokio aan het werk te gaan. Zijn relaties liepen ten einde en hij zag geen toekomst meer. Zijn ex-vrouw Laura (Jette van der Meij) liet hij alleen achter met hun gezamenlijke zoon, Sil. Sil groeide op zonder een vaderfiguur. 

Ook later verhuisde de andere zoon van Robert en Laura, Dennis (Koert-Jan de Bruijn) naar Tokio. In het begin viel het Laura zwaar om een zoon alleen op te voeden. Gelukkig kreeg zij veel steun van haar vrienden, zoals Jef en Janine (Caroline de Bruijn).

Laura VS Linda

Maar Robert heeft een grote geschiedenis. Jarenlang was hij getrouwd met Laura. Maar Robert was (en is misschien nu nog wel) een man die van vrouwen houdt. Tijdens zijn huwelijk met Laura heeft hij haar vaak bedrogen. Zelfs met zijn eigen schoondochter, Linda (Babette van Veen). De twee bleven enorm lang om elkaar heen draaien.

Tijdens zijn relatie met Barbara (Charlotte Besijn) kon Robert zich ook niet beheersen. Een telefoontje zette het leven van Robert en Laura compleet op zijn kop. Er is een lichaam gevonden in het gebied waar hun zoon, Arnie (Reinout Oerlemans) is verdwenen. Jaren later is er alsnog duidelijkheid rond de verdwijning van Arnie.

Later bleek dat Arnie en Dennis verwisseld waren. Arnie bleek niet de zoon van Robert en Laura. Toch gaven zij Arnie en waardevolle en eervolle begrafenis. Zelfs Linda keerde voor heel even terug, ook om afscheid te nemen van haar eerste grote liefde. Om elkaar te troosten deelden Robert en Linda opnieuw het bed. Kort daarna verliet Linda Meerdijk alweer.

Laura is lichtelijk in shock om haar ex-man weer te zien. Vooral omdat Robert nu opeens de vaderrol voor Sil wil weer oppakken. Momenteel zit Sil nog altijd in de gevangenis, voor de moord op Rutger (Edwin Rutten). Deze Rutger heeft veel inwoners opgelicht, waaronder Laura. In een trouwjurk voor het altaar kwam de ware aard van Rutger naar boven.

Vooral Sil had hier grote moeite mee. Hij werd zo kwaad dat hij in een flits Rutger neersloeg. Heel lang was het niet bekend wie er achter deze moord zat. Er waren veel verdachten, maar toch kwam de politie achter de waarheid. Sil zit nu nog altijd in de gevangenis voor deze moord.

Hoe zal Linda reageren als zij oog in oog komt te staan met een ex-geliefden. De kans is aanwezig dat zij weer bij elkaar gaan komen. Maar toch krijgt Linda ook gevoelens voor Anton (Joep Sertons). Gaan die wellicht voorbij, als ze Robert weer te zien krijgt? Hoe gaat Rover (Buddy Vedder) daar dan weer op reageren?

In een poll op Twitter werd een vraag gesteld: Met wie krijgt Robert weer een relatie? De meerderheid koos voor Laura, zij kreeg 53 %. De andere optie was Linda, zij kreeg 47 % van de stemmen. Met beide vrouwen heeft Robert een grote geschiedenis. Wat is de ware reden voor de terugkeer van Robert? Heeft hij problemen? Wil hij zijn oude leven terug? De antwoorden op deze vragen zullen nog even op zich laten wachten.

Met de komst van Robert zet een trend zich voort. Oude bekenden keren terug naar de huidige tijd. Linda kwam voor de zomerstop al terug samen met Rover. Nu is Robert weer te zien in Meerdijk. Wie is de volgende die terug zal keren? Wie mag er terugkeren en wie beslist niet? Laat dat weten in een reactie. Wie weet is dat inspiratie voor een nieuwe GTST-blog. 

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag rond 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST ook terug via TVblik.