Zendermanager René Oosterman weg bij SBS6

Zendermanager René Oosterman weg bij SBS6

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

René Oosterman stopt per direct als zendermanager van SBS6, dat heeft een woordvoerder van SBS bevestigd tegenover De Telegraaf. Na ruim twee jaar legt Oosterman zijn functie als zendermanager neer ‘vanwege de veranderde invulling van deze positie’, dat melden bronnen aan De Telegraaf.

Volgens ingewijden vertrekt de zendermanager niet geheel uit eigen wil. Oosterman was medeverantwoordelijk voor MindMasters LIVE. SBS besloot afgelopen zaterdag om per direct de stekker uit haar nieuwe vrijdagavondprogramma te trekken wegens slechte kijkcijfers.

Een woordvoerder van SBS heeft laten weten dat het besluit los staat van de slechte kijkcijfers van MindMasters LIVE, het zou om een inhoudelijke kwestie gaan. Het vertrekt van Oosterman als zendermanager komt onverwacht, omdat SBS6 vergeleken met vorig jaar flink in de lift zit.

“Als zendermanager zit je op een bijzondere plek waar ik met veel plezier op terugkijk. Het waren soms turbulente tijden maar het afgelopen halfjaar is met de groei de rust bij SBS6 wel teruggekeerd”, laat René Oosterman dinsdagavond weten in een reactie op zijn vertrek bij SBS6.

De positie van Peter Lubbers, Directeur Televisie van SBS Broadcasting, is volgens betrouwbare bronnen van De Telegraaf niet in gevaar. Lubbers volgde begin dit jaar Remko van Westerloo op. De taken van Oosterman als zendermanager worden tijdelijk overgenomen door Peter Lubbers.

“René heeft zich de afgelopen jaren in bijzonder competitieve omstandigheden enorm ingezet voor SBS6. Ik wil René dan ook heel erg bedanken voor zijn bijdrage van de afgelopen jaren en wens hem succes met zijn volgende stap”, aldus Peter Lubbers in een reactie over het vertrekt van Oosterman.