Hart van Nederland en Shownieuws krijgen opfrisbeurt

Hart van Nederland en Shownieuws krijgen opfrisbeurt

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Talpa heeft naast de nieuwe zendervormgeving van SBS6 ook de vormgeving van de belangrijkste programma’s van de zender, Hart van Nederland en Shownieuws, vernieuwd.

De afgelopen weken viel het de kijkers al op dat de studio is voorzien van een opfrisbeurt. Zo is het houtkleurige decor vervangen door een witte kleur. De rode logo's van Shownieuws en Hart van Nederland zijn net als de zendervormgeving voorzien van een blauw tintje.

Eerder vandaag kondigde het mediabedrijf van John de Mol de wijziging door. Met de wijziging neemt de zender na dertien jaar afscheid van felrood als basiskleur.  “Dit soort beslissingen neem je niet in een opwelling. Wij zijn stap voor stap bezig met een zorgvuldige herpositionering van SBS6.", laat zendermanager René Oosterman weten.

"Bestaande programma’s worden opgefrist, terwijl nieuwe presentatoren en formats hun intrede doen. Daar hoort ook een nieuwe huisstijl voor de zender als geheel bij. Ik ben erg blij met het resultaat en hoop dat onze kijkers en adverteerders het daarmee eens zijn.”, vervolgt Oosterman.

[caption id="attachment_56810" align="alignleft" width="300"] Nieuwe logo van SBS6[/caption]

[caption id="attachment_39277" align="alignleft" width="269"] Oude logo SBS6[/caption]

 

[caption id="attachment_56822" align="alignleft" width="282"] Nieuwe stijl HvNL[/caption]

[caption id="attachment_56816" align="alignleft" width="281"] Oude HvNL[/caption]

 

Lees ook: SBS6 lanceert nieuwe vormgeving