1,2 miljoen kijkers voor Sint & De Leeuw

1,2 miljoen kijkers voor Sint & De Leeuw

Geschreven door Daniël Schalk

Het bezoek van Sinterklaas aan Paul de Leeuw in Sint & De Leeuw trok vrijdagavond, een dag voor Pakjesavond, 1.193.000 kijkers op NPO 1. Het marktaandeel voor het feestelijke VARA-programma Sint & De Leeuw vol gedichten, surprises, liedjes en pakjes komt uit op 17,3 procent.

Paul en Sinterklaas werden bijgestaan door 538-DJ’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Zij assisteerden Sinterklaas door met microfoons het publiek in te duiken. Ook Heel Holland Bakt-jurylid Janny van der Heijden kwam langs. Janny viel bij de ondeugende Sint goed in de smaak.

Sinterklaas had vrijdagavond niet zijn veelbesproken Zwarte Pieten meegenomen maar zogenoemde ‘Tieten’. Deze karakters hadden geen zwarte kleur door de schoorsteen en hadden een ontbloot bovenlijf met geverfde borsten. Op Social Media werd veel gereageerd op de karakters ‘Tieten’.

“Einde zwarte pieten discussie in zicht?”, reageerde een kijker van Sint & De Leeuw. “Geen pieten, maar tieten bij #sintendeleeuw”, zei iemand anders vrijdag. Weer iemand anders reageerde: “Kan u het ook zien?  #sintendeleeuw topless pieten. Ik kom niet meer bij. Niet voor kids maar enig!”

Paul de Leeuw nam het vrijdagavond op tegen de eerste liveshow van The Voice of Holland. De RTL4-talentenjacht trok vrijdag 2.453.000 kijkers, goed voor 35,8 procent marktaandeel. SBS6 zond Harry Potter and the Philosopher’s Stone uit, die 368.000 kijkers trok, goed voor 6,1 procent marktaandeel.

Bekijk Sint & De Leeuw op TVblik.nl/sint-de-leeuw