Bijna 2 miljoen kijkers voor hysterische Sint & De Leeuw

Bijna 2 miljoen kijkers voor hysterische Sint & De Leeuw

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Sint & De Leeuw trok zondag 1.899.000 kijkers. Het marktaandeel, voor het bezoek van Sinterklaas aan Paul de Leeuw in het Oude Luxor in Rotterdam, komt uit op 27,9 procent. Het is inmiddels een traditie dat Sinterklaas een dag voor Pakjesavond een bezoek brengt aan De Leeuw.

Vorig jaar trok Sint & De Leeuw 1.193.000 kijkers op NPO 1. Een jaar geleden moest Paul op de vrijdagavond concurreren met The voice of Holland op RTL4, maar ook zondag had de presentator het niet makkelijk. Op RTL4 werd het afscheidsconcert van Gordon uitgezonden.

Het laatste optreden van Gordon als zanger trok zondagavond 691.000 kijkers op RTL4, goed voor 10,2 procent marktaandeel. SBS6 zond zondagavond tegenover Sinterklaas en Gordon het programma Wegmisbruikers uit, dat 779.000 kijkers en 11,4 procent marktaandeel scoorde.

Sinterklaas nam ook dit jaar geen Zwarte Pieten mee naar Paul, maar koos voor Kanariepieten. Vorig jaar kreeg Paul bezoek van Sinterklaas en zijn ‘Tieten’, vrouwen met beschilderde borsten. Op Social Media werd er vooral positief gereageerd. “Heerlijk avondje”, was een van de vele reacties.

Paul de Leeuw keert in 2017 voor meerdere weken terug hoofdpodium NPO 1, waar hij jarenlang te zien was. Mensen kunnen in zijn nieuwe zaterdagavondprogramma Wie Steelt M’n Show? in het theater hun zang, dans of andere talenten laten zien aan presentator, cabaretier, acteur en zanger.

Bekijk Sint & De Leeuw op TVblik.nl/sint-de-leeuw

Foto: VARA