Nederlandse versie van Correspondents' Dinner

Nederlandse versie van Correspondents' Dinner

Geschreven door Daniël Schalk

Er komt in Nederland een Correspondents' Dinner, dat op 10 februari zal plaatsvinden in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Amerika organiseert al negentig jaar het Correspondents' Dinner. De initatiefnemer van de Nederlandse Correspondents' Dinner is presentator Twan Huys.

Huys had premier Mark Rutte in 2011 te gast in zijn programma College Tour. De presentator daagde de premier toen uit om een Correspondents' Dinner in Nederland te organiseren, waarbij Rutte net als president Obama het politieke jaar en zichzelf op de hak neemt in een hilarische toespraak.

Rutte zei toen ja, maar door omstandigheden is het nu pas gelukt om een Correspondents' Dinner te organiseren. Het wordt georganiseerd door de redactie van College Tour en de NTR. Belangrijke politici, kranten, tv-programma's en uitgeverijen hebben tijdens het dinner hun eigen tafel.

Na de hilarische toespraak van de president waarin hij pers, politiek en zichzelf op de hak neemt is er altijd een optreden van een stand-upcomedian. In Nederland wordt deze rol vervuld door Youp van 't Hek. De Wereld Draait Door heeft al bekendgemaakt een eigen tafel te hebben gereserveerd.