Ice Age komt volgend jaar met een vijfde deel

Ice Age komt volgend jaar met een vijfde deel

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De populaire animatiefilm Ice Age (2002) krijgt opnieuw een vervolg. Na vier officiële bioscoopfilms komt er in 2016 een vijfde deel uit. Ice Age vertelt het verhaal van mammoet Manny (Ray Romano), luiaard Sid (John Leguizamo) en sabeltandtijger Diego (Denis Leary). De drie vrienden moeten zien te overleven in de koude ijstijd. Dit lukt het drietal iedere keer weer op geheel eigen wijze.

Ook heeft een kleine eekhoorn, Scrat (Chris Wedge) een bijzondere (bij)rol. Iedere keer is de kleine Scrat opzoek naar een eikel. Hij heeft daar werkelijk alles voor over om zijn eikel te redden. Als een echte eekhoorn probeert hij zijn eikel te verstoppen, maar iedere keer gaat dat weer mis, met soms dramatische gevolgen.

In 2006, vier jaar na het verschijnen van het eerste deel, kwam er dan eindelijk een vervolg. In Ice Age 2: The Meltdown moeten Manny, Sid en Diego zichzelf en de andere dieren zien te redden van de opwarming van de aarde. Al het ijs smelt langzaam weg, met alle gevolgen van dien. In het tweede deel komen er ook nieuwe karakters zoals mammoet Ellie (Queen Latifah) met haar twee bijzondere broers Eddie en Crash, twee bijzondere dieren, (Josh Peck en Seann William Scott).

Even lijkt het erop als Ellie niet helemaal helder kan denken. Zij is opgevoed voor Eddie en Crash en heeft geen idee wat ze werkelijk is. Langzaam maar zeker komen Ellie en Manny dichter bij elkaar. Samen met hun nieuwe vrienden doen ze er alles aan om iedereen van de ondergang te redden. Dat lukt de kudde dan ook en ze lijken daarna gelukkig te zijn met elkaar. Daarna blijft het even stil rondom de dieren van Ice Age.

Maar drie jaar later verschijnt het derde deel. In Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs komen de vrienden van Ice Age in contact met verschillende dinosauriërs. Sid merkt dat Manny zich meer en meer met Ellie wil settelen en gaat opzoek naar een eigen familie. Dan vindt de klunzige Sid drie eieren die hij zelf uitbroed. Uit de eieren komen drie kleine dinosauriërs die denken dat Sid hun moeder is.

Niet veel later komt de echte moeder van de drie baby's op het toneel. Zij neemt haar baby's over inclusief pleegmoeder Sid. Manny, Ellie en hun team besluiten om Sid te redden van de ondergang. Manny is er in het begin op tegen dat zijn Ellie mee reist, zij is zwanger van hun eerste kleine mammoet. Ellie besluit toch mee te gaan opzoek naar de ontvoerde Sid.

Gelukkig wordt Sid op tijd gevonden en de vrienden ontsnappen aan alle gevaren in de wereld onder hun. Maar net op het laatste moment worden Manny en Ellie de trotse ouders van hun dochtertje Peaches. Al snel lijkt de rust te zijn teruggekeerd voor de geliefde vrienden van Ice Age. Het verhaal lijkt hiermee ten einde te komen, maar dat is dus niet helemaal waar.

In 2011 komen de makers van Ice Age met een speciale kerstversie. In een korte film vieren Manny en Ellie hun eerste kerst met dochtertje Peaches. Samen met Sid, Diego, Eddie en Crash wordt het een feest om nooit te vergeten. Deze kerstversie wordt ieder jaar op televisie uitgezonden, wie weet komt deze film deze kerst ook wel weer op televisie.

Een jaar later, in 2012, komt het vierde officiële deel uit. Ice Age 4: A Continental Drift is een soort remake van het allereerste deel. Opnieuw lijkt de opwarming van de aarde gevaar op te leveren. De aarde scheurt in meerdere delen waardoor de kudde op de vlucht moet slaan. Manny, Sid en Diego worden gescheiden van Ellie, Peaches, Crash en Eddie. Een lange reis vol met nieuwe gevaren volgt.

Een beruchte bende eist alles op wat zich op glad ijs begeeft. De vrienden komen in het vaarwater van deze beruchte bende en komen in gevaar. Maar mede door de inzet van elkaars kracht en kennis weten zij te overleven. Langzaam maar zeker komen Manny en Ellie weer bij elkaar en kunnen in alle rust verder genieten van hun leven. Hierop lijkt de koek dan langzaam maar zeker op te raken.

Tot er ineens een nieuwe trailer verscheen. Ice Age 5: Collision Course. In deze trailer is Scrat weer fijn bezig. Mede door zijn toedoen is het heelal geworden tot wat het nu is. Zijn actie heeft ook gevolgen voor de hele kudde van Manny en Ellie. Opnieuw gaan zij een gevaarlijk avontuur aan in de hoop te kunnen overleven. In het vijfde deel zullen ook veel nieuwe personages hun opwachting gaan maken. Het belooft weer een spannende en vooral leuke nieuwe film te gaan worden.

Ice Age 5: Collision Course zal vanaf 13 juli 2016 in de bioscopen te zien zijn. 

Bekijk hier de eerste trailer van deze nieuwe Ice Age film.