Veel animatiefilms te zien bij RTL 8

Veel animatiefilms te zien bij RTL 8

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Deze week zijn er bij RTL 8 vijf verschillende animatiefilms te zien. Mooier kan de voorjaarsvakantie bijna niet beginnen voor velen. Maandagavond kan de kijker genieten van de eerste Ice Age film. De animatiefilm uit 2002 verteld het verhaal van mammoet Manny (Ray Romano). Samen met luiaard Sid (John Leguizamo) en sabeltandtijger Diego (Denis Leary) vinden zij een mensenkind.

Voor Diego is het de taak om het kind zelf te overmeesteren en aan zijn soortgenoten te geven. Manny en Sid proberen juist het kind weer met zijn familie te herenigen. Dit wordt een spannende zoektocht vol avontuur, actie en natuurlijk veel humor. In iedere film is ook eekhoorn Scrat te zien. Deze kleine eekhoorn is altijd in de weer met zijn eikel. Hij en zijn eikel zijn onafscheidelijk. De liefde tussen die twee gaat ver, heel ver. 

Dinsdagavond zet RTL 8 het tweede deel van Ice Age in. In Ice Age: The Meltdown moeten Manny, Sid en Diego zichzelf en andere dieren redden wat een ramp. Een grote ijsberg is aan het smelten met grote gevolgen. Op weg naar veiligheid komen de vrienden in contact met Ellie (Queen Latifah) ook een mammoet. Maar er is iets vreemds met Ellie aan de hand. Zij denkt dat dat ze ander dier is dan ze in werkelijkheid is. Haar ''broers'' Eddy en Crash (Josh Peck en Seann Williams) zijn twee opvallende maar leuke wezens.

Ook ligt er een groot gevaar op de loer. Niet alleen de smeltende ijsberg, maar ook twee wezens maken jacht op de vriendengroep. Dit levert de nodige spanning en sensatie op. Ook in het tweede deel is er ruimte voor volop avontuur, actie en natuurlijk weer humor. Kleine eekhoorn Scrat is nog altijd druk in de weer met zijn eikel. Die weet iedere keer in een bijzondere situatie terecht te komen.

Naast de twee Ice Age films komt RTL 8 woensdag met een gevleugelde animatiefilm. Woensdagavond is de film Rio te zien. In deze film draait het om de vriendschap tussen papegaai Blue (Jesse Eisenberg) en Linda (Leslie Mann). Per toeval vindt Linda de bijzondere blauwe papegaai en voed hem op. Als ze in contact komt met een professor overtuigd hij haar om Blue af te staan.

Dan komt Blue in contact met soortgenoot Jewel (Anne Hathaway). Van liefde op het eerste gezicht is totaal geen sprake. Ook zijn er kapers op de kust die beide vogels in hun bezig willen hebben. Zo lijkt het erop alsof het er slecht uit ziet voor beide papegaaien. Maar Linda komt in actie om haar gevleugelde vriend te redden. Daarnaast is er ook een rolletje weggelegd voor rapper Will. I. Am. Hij spreekt de stem in van vogel Pedro, een gezellige vogel die bevriend wordt met Blue en Jewel.

Een dag later, op donderdagavond, komt RTL 8 met de animatiefilm Shark Tale. Deze animatiefilm komt uit 2004 en speelt zich onder water af. De vis Oscar speelt de hoofdrol en heeft de stem van Will Smith. De jonge haai Lenny (Jack Black). Oscar heeft niet een geweldig imago. Hij moet met lood in de schoenen gaan samenwerken met Lenny. Een leuke animatiefilm voor het hele gezin, na Ice Age 1 en 2 en Rio is er het de vierde animatiefilm op rij.

De laatste werkdag van de week, de vrijdagavond, zendt RTL 8 de film Surf's Up uit. Deze film komt uit 2007 en heeft als hoofdrolspeler Cody (Shia LaBeaouf). De pinguïn Cody is gek op één ding: surfen. Hij heeft één droom: wereldberoemd worden met surfen. Dit wordt Cody natuurlijk niet zomaar en beleefd een spannend avontuur vol met humor.

Alle vijf films zijn te zien om 20.30 uur bij RTL 8. Een week vol animatiefilms om van te genieten. Van Ice Age tot Surf's Up zijn allemaal te bekijken voor het hele gezin. De week van RTL 8 start goed met Ice Age. In juni 2016 komt er alweer een vijfde deel uit van deze animatiefilm. Lees hier het bericht nog eens terug.

Iedere animatiefilm is deze week te zien om 20.30 uur bij RTL 8.