Zwarte Tulp-crewlid Annelien Vanderhoeght overleden

Zwarte Tulp-crewlid Annelien Vanderhoeght overleden

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De 26-jarige Annelien Vanderhoeght, crewlid van de RTL4-dramaserie Zwarte Tulp, is dinsdagavond ernstig gewond geraakt bij een ongeluk in Zuidoostbeemster en is overleden aan haar verwondingen. Na het ongeluk werd Vanderhoeght in in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Na een draaidag van Zwarte Tulp heeft een collega haar aangereden tijdens het verplaatsen van zijn auto.  “Producent NL Film heeft intensief contact met de familie en de bestuurder.NL Film en RTL leven intens mee met de families en het productieteam”, heeft RTL woensdag laten weten.

Vanderhoeght komt uit België, maar woonde al vier jaar in Amsterdam. In Amsterdam werkte ze aan haar carrière in de filmwereld. Nadat het crewlid werd aangereden moest zij gereanimeerd worden. In kritieke toestand werd zij naar het ziekenhuis gebracht waar zij bezweek aan haar verwondingen.

De opnamen van de serie zijn momenteel stilgelegd. Regionale omroep RTV Noord-Holland meldt ook dat de collega die Vanderhoeght dinsdagavond heeft aangereden is opgepakt. De auto zou volgens de regionale omroep in beslag genomen zijn en de politie doet momenteel onderzoek.

Bekijk Zwarte Tulp op TVblik.nl/zwarte-tulp