3FM Serious Request 2015: Dag 4

3FM Serious Request 2015: Dag 4

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De vierde dag van 3FM Serious Request 2015 zit er al weer op. Sinds afgelopen vrijdag, 18 december, zitten Paul Rabbering, Domien Verschuuren en Giel Beelen opgesloten in Het Glazen Huis in Heerlen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de generatie van de toekomst in conflictgebieden.

De vierde dag van 3FM Serious Request 2015 begon met een groot feest, de Glazen House Party. Domien kwam maandagmiddag op het idee om maandag- op dinsdagnacht van het Pancratiusplein in Heerlen, het plein waar Het Glazen Huis staat, de grootste club van Nederland te maken.

Niet alleen op het Pancratiusplein werd er gefeest, ook in Het Glazen Huis ging het los. Mensen konden bieden op VIP-tickets, waarmee je naar binnen mocht in Het Glazen Huis tijdens de Glazen House Party. De drie DJ’s hebben tijdens de Glazen House Party allemaal één uur lang gedraaid.

Om 9:20 uur draaide Giel een opvallend plaatje. Het nummer Oerend Hard van Normaal werd aangevraagd en alles wat wordt aangevraagd voor geld wordt gedraaid. Alleen hadden de DJ’s een klein voorval met Normaal-zanger Bennie Jolink, hij uitte zondag felle kritiek op de 3FM-actie.

Vijf minuten later werd er een kunstwerk van oud-3FM-DJ Eddy Zoey samen met een leeg doek binnengebracht. De boodschap die bij het kunstwerk en het doek hoorde, was dat Giel net als oud-3FM-DJ Eddy een kunstwerk zou gaan maken op het lege doek voor de veiling van Serious Request.

Rond 12:00 uur was het voor Eva Koreman tijd om Het Glazen Huis te verlaten. Eva begon maandag als derde 3FM-DJ aan de 24-uurs challenge. Eva haar uitdaging was om vijftig paperclips te ruilen voor veilingitems en 75.000 euro op te halen. Uiteindelijk haalde Koreman 21.000 euro op.

Paul kreeg om 13:28 uur van Domien de opdracht om achter de piano in Het Glazen Huis plaats te nemen om Feel van Robbie Williams te spelen. Voor het 50-jarig bestaan van 3FM vormde Giel, Domien en Paul samen met een aantal andere 3FM-DJ’s een gelegenheidsband en speelde Feel.

Na de aanvraag van een luisteraar om het nummer Feel van Robbie Williams te draaien kwamen de DJ’s op het idee om de gelegenheidsband nog een keer bij elkaar te laten komen in Het Glazen Huis, om op te treden voor 3FM Serious Request. Het idee moet nog wel verder uitgewerkt worden.

3FM-DJ Frank van der Lende tatoeëerde dinsdagmiddag live op de radio een hartje op de voet van Tisha. Frank kwam maandag met een bijzonder item voor op de veiling van 3FM Serious Request. Bij de hoogte bieder zou hij dinsdag een hartje tatoeëren. Het veilingitem haalde 580 euro op.

Een emotioneel moment voor Paul dinsdagmiddag. Paul sprak met twee mensen bij de brievenbus, die afgelopen jaar een familielid en haar vriend zijn verloren. Het stel kwam om het leven bij een ongeluk. De familie vroeg om geen bloemen te geven maar geld te doneren voor Serious Request.

Tijdens het draaien van het aangevraagde nummer van de familieleden zagen de kijkers van 101TV, het digitale themakanaal dat 3FM Serious Request de hele dag uitzendt, hoe Paul in tranen uitbarstte. Na het plaatje barste Paul opnieuw uit in tranen waarna Giel het even van hem over nam.

Om 16:30 uur kregen de DJ’s hoog bezoek van Frans Timmermans, de eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie. Frans kwam een cheque van 1500 euro, dat door zijn dochter was opgehaald, overhandigen. Ook kwam hij met een veilingitem: ‘een kijkje achter de schermen bij Europa’.

Giel kwam dinsdag na een lange tijd broeden met een prachtig plan. Na het idee van Paul om een videoclip te maken bij de themasong en het plan van Domien om de Glazen House Party te organiseren, kon Giel niet achterblijven. Giel wil woensdag een huwelijk sluiten in het Glazen Huis.

De meest aangevraagde plaat van dinsdag is net als maandag Hello van Adele. Op de tweede plaats staan Armin van Buuren en Kensington met hun nummer Heading Up High. De derde meest aangevraagde plaat is Niet Weglopen van Typhoon, de themasong van 3FM Serious Request 2015.

Rond 20:15 uur werd de vierde tussenstand bekendgemaakt door de hoogste bieders van het veilingitem om de tussenstand bekend te maken. Na vier dagen heeft 3FM Serious Request 4.592.880 euro opgehaald voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden.

Het uitzendschema van morgen, woensdag 23 december:

02:00 tot 06:00 uur: Domien Verschuuren

06:00 tot 10:00 uur: Giel Beelen

10:00 tot 14:00 uur: Domien Verschuuren

14:00 tot 18:00 uur: Paul Rabbering

18:00 tot 22:00 uur: Giel Beelen

22:00 tot 02:00 uur: Domien Verschuuren

Bekijk de televisieuitzendingen rondom 3FM Serious Request op TVblik.nl