Paul, Domien en Giel vanavond uit Glazen Huis

Paul, Domien en Giel vanavond uit Glazen Huis

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Paul Rabbering, Domien Verschuuren en Giel Beelen mogen vanavond Het Glazen Huis in Heerlen verlaten. Paul, Domien en Giel werden vrijdag 18 december door Ilse DeLange, zangeres van The Common Linnets, en de Britse James Morrison opgesloten in Het Glazen Huis in Heerlen.

Paul, Domien en Giel zetten zich al sinds vorige week vrijdag in voor een goede toekomst van jongeren in oorlogsgebieden. De opbrengt gaat van Serious Request gaat naar miljoenen kinderen en jongeren in onder andere Syrië, Zuid-Soedan, Jemen, de Centraal Afrikaanse Republiek.

Op donderdag 10 december opende Frank van der Lende de veiling van 3FM Serious Request 2015. Op de veilingsite kan er sindsdien geboden worden op verschillende items. De afgelopen dagen werd de veiling aangevuld met bijzondere items, afkomstig van artiesten en Bekende Nederlanders.

Zo bood voormalig voetballer Mark van Bommel het gesigneerde wedstrijdshirt van Wesley Sneijder en Gerard Ekdom een rondleiding door het Top 2000 café aan. Frank van der Lende tatoeëerde voor 3FM Serious Request 2015 de hoogste bieder en Giel maakte een mooi kunstwerk voor de veiling.

Ook kwamen er de afgelopen dagen veel artiesten langs in Het Glazen Huis, waaronder Armin van Buuren, Gerson Main, Frans Duijts, Geza Weisz, De Kraaien en Sue The Night. Ook de acteurs van SpangaS, Humberto Tan, Tim Douwsma en Frans Timmermans kwamen langs in Het Glazen Huis.

Dit jaar was er ook een vierde DJ in Het Glazen Huis. Roosmarijn Reijmer, Michiel Veenstra, Frank van der Lende, Eva Koreman en Wijnand Speelman gingen afgelopen zes dagen de 24-uurs challenge aan. In 24 uur moesten de 3FM-DJ’s zoveel mogelijk aandacht vragen voor 3FM Serious Request 2015.

Roosmarijn Reijmer moest benefietavonden organiseren, Michiel Veenstra maakte cupcakes in Het Glazen Huis, Eva Koreman ruilde paperclips voor mooie veilingitems en Wijnand Speelman hielp iedereen bij zijn of haar eigen actie. Frank van der Lende is nog bezig met zijn 24-uurs challenge.

Frank zijn 24-uurs challenge is om in 24 uur zoveel mogelijk geld op te halen door colleges te organiseren. Mensen kunnen online meekijken naar de colleges door geld te doneren. Hij heeft nog tot ongeveer 12:00 uur de tijd om zijn 24-uurs challenge voor Serious Request succesvol af te ronden.

3FM Serious Request 2015 kent meerdere bijzondere momenten. Zo organiseerde Domien maandag- op dinsdagnacht op het Pancratiusplein in Heerlen de Glazen House Party en barste Paul uit in tranen na een emotioneel verhaal van twee mensen die een familielid zijn verloren bij een auto-ongeluk.

De familie vroeg om geen bloemen te geven maar geld te doneren voor Serious Request. Een ander bijzonder moment was het huwelijk van Bart en Renate. Giel trouwde Bart en Renate woensdag rond 21:30 uur in Het Glazen Huis in Heerlen en regelde Nielson en DJ Paul Elstak voor een optreden.

Vanavond verlaten Paul, Domien en Giel na zes dagen Het Glazen Huis in Heerlen. Sophie Hilbrand presenteert van 19:30 uur tot 21:30 uur op NPO 3 een live-uitzending waarin Paul, Domien en Giel Het Glazen Huis verlaten en de eindstand van 3FM Serious Request 2015 bekend wordt gemaakt.

Bekijk de televisieuitzendingen rondom 3FM Serious Request op TVblik.nl